Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

JESEN/ZIMA 2018. Sezona bez ijednog važnog restoranskog  otvorenja

restoran-godine-najava

Pošto je postalo jasno da Kavkaz nema nikakav restoranski značaj nego se radi o baru/kafiću s nešto generičke hrane, moramo nažalost konstatirati kako zadnji dio 2018. godine u Zagrebu protječe bez ijednog važnijeg restoranskog otvorenja.

Kavkaz, dakle, nije restoran. Vlasnici Tača, obitelj Miletić, kasne s otvaranjem restorana u Preradovićevoj jer im nedostaju još neki papiri. Veliki prostor preko puta Sheratona gdje se nalazio vrlo loš korejski restoran i gdje bi se trebao useliti talijanski restoran i bar, doima se kao da je daleko od otvaranja.

brokenships-keske

Brokenships je jedini zaista dobar restoran otvoren ove jeseni

Sve što se otvorilo ove sezone može se svesti pod street food (Lokal u Teslinoj) ili općenitu bistronomiju. Brokenships na Gornjem gradu doduše jest gastronomski značajan, ali ne znamo kako će to mjesto funkcionirati kad ga napusti Tvrtko Šakota, koji je ondje ipak privremeno.

Čini se zapravo da su Smokeraj i preuređeni The Garden Bar & Kitchen sa chefom Markom Palfijem zapravo najzanimljivija ovosezonska restoranska otvorenja. S druge strane, uz niz beznačajnih zatvorila su se i dva zaista izvrsna mjesta, bistro Ab Ovo i slastičarnica Time.

Očigledno je, dakle, da su za restoranski biznis u Zagrebu nastupila nešto teža vremena. Glavni, ali ne i jedini razlog, svakako je udvostručenje PDV-a prije dvije godine. 

Dojam o pomalo sumornoj ii tihoj restoranskoj jeseni u Zagrebu moglo bi donekle promijeniti otvaranje malog ali maksimalno ambicioznog fine dining restorana u strogom centru Zagreba. No, još nismo sigurni hoće li se taj ozbiljni gastronomski restoran stići otvoriti do kraja godine.

aqua-panna-sidebar

index

ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

JESEN/ZIMA 2018. Sezona bez ijednog važnog restoranskog  otvorenja

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min