Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Pivska hrana Marka Palfija u The Garden Bar & Kitchen zasad je jako dobra

garden-fish-chips

Chef Marko Palfi svojedobno je pobijedio na Masterchefu, pa je radio u Mundoaki u Čakovcu, pa se javno družio s Matijom Bogdanom iz Ledburya, pa je kroz sve to vrijeme stekao dosta solidan ugled u profesionalnoj zajednici i široj javnosti. Taj ugled danas opravdava u The Garden Bar & Kitchen u Preradovićevoj ulici u Zagrebu.

garden-tocionici-pivo
The Garden Bar & Kitchen ponovno je otvoren 5. listopada s pametnim menijem i još boljim izvedbama. Meni se sastoji od snackova poput janjećeg lollipopa i spring rollsa od patke, par salata, pa tri jela na žlicu (juhe, curry sa slanutkom, chili con carne), dok uvjerljivo najslasnije zvuči poglavlje pod imenom Beer Food s Fish and Chipsom, bečkim, rebricama i burgerom.

garden-tocionici-pivo
Bečki se može naručiti u tri veličine, od 75, 150 i 225 grama što je super, jer je u većini zagrebačkih restorana bečki prevelik. Mi smo se odlučili za srednju varijantu i dobili perfektno pohani odrezak nešto deblji od Plachuttinih standarda, što nije smetalo jer je meso bilo putrasto mekano. Uz bečki smo pojeli izvrsnu, kremastu salatu od krumpira.

garden-krumpir-salata

Fish and Chips sastoji se od jednog golemog i jednog manjeg filea losos pastrve u odličnom, školski napravljenom pivskom lijevanom tijestu s jako dobrim triple cooked chipsom. Umaci su također okej; i harissa i tartar i aioli s roga paprikama, premda bi u aioliju trebalo ublažiti češnjak.

The Garden Bar & Kitchen zapravo je prvi pravi gastropub u Zagrebu. Lokal je moderno i ugodno uređen, posluga vrlo profesionalna, izbor vina slabašan, a izbor piva temelji se, prirodno, na proizvodima Garden Brewery, uz jedno pivo Zmajske pivovare.

 

THE GARDEN BAR & KITCHEN
Preradovićeva 12, Zagreb

HRANA-4/5  PIĆA 3/5  AMBIJENT 4/5  SERVIS 4/5

VISA Inspire_logo_web copy

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.