Taman Artisan Chocolates, iza kojih stoje najveći hrvatski eksperti za zanatske čokolade Sanja Vladović i Stiv Kahlina, najavio je zadnji ciklus radionica prije ljetne stanke. Za proizvođače čokolade božićna sezona je špic godine, dok je ljeto, zbog vrućina, niska sezona pa i Taman pauzira s radionicama.
Taman radionice, koje se održavaju već nekoliko godina, jedan su od najboljih edukativnih formata u hrvatskoj gastronomiji uopće. Osim što u sat ili dva dobijete nevjerojatnju količinu informacija o proizvodnji, klasifikaciji i kušanju čokolade, još je važnije što su te informacije točne, strukturirane su jasno i bez mistifikacije i prenesene toliko jednostavno i razumljivo da je jedna radionica dovoljna da vam da čvrste osnove za daljnje istraživanje vrhunskih čokolada.
Budući da je Taman hrvatski brend zanatskih čokolada s najviše prestižnih međunarodnih nagrada, i da Vladović i Kahlina u korak prate trendove, etičke norme i razvoj međunarodne scene vrhunskih čokolada, njihove su radionice i prilika da steknete iskustvo, točnije da kušate neke od najboljih čokolada na svijetu, što je moćan način učenja. Nakon degustacija pod vodstvom Sanje Vladović naučit ćete bez greške raspoznavati zaista dobre od prosječnih čokolada.
Vladović i Kahlina će u proljetnom ciklusu održati dvije radionice, prva koja se održava sutra 24. travnja posvećena je upoznavanju čokolada kontrolinarog porijekla i bavi se uzgojem i proizvodnjom kakaovca, pravilnim kušanjem, elementima prepoznavanja kvalitetnih čokolada i uči vas kako uživati u kompleksnim okusima čokolada napravljenih tako da maksimalno istaknu karakter kakaovca. U subotu 26. travnja odražava se praktična radionica Osnove rada s čokoladom koja se bavi tretmanom čokolade u kuhanju, tehnikama i pravilima profesionalnog korištenja čokolade u slatkim, možda i slanim jelima.
U četvrtak 08. svibnja održat će se jedinstvena radionica Čokolada i Vino koja je dosad privukla i niz profesionalaca. Ova vrlo tehnička radionica koja se održava u jednoj od najljepših zagrebačkih vinoteka, Momentsu u Masarykovoj, svojevrsno je istraživanje problematike pairinga čokolade i vina. Kroz različite stilove vina i različite stilove čokolade polaznici na uspješnim i manje uspješnim primjerima u realnom vremenu istražuju složena pravila uparivanja čokolade i vina. Čokolada i Vino jedna je od najozbiljnijih gastronomskih radionica koje se uopće održavaju u Hrvatskoj, ali i najveselijih jer uključuje kušanje izvrsnih vina koja Moments prodaje.
Nakon nekoliko Taman radionica jamčimo ne samo ozbiljno znanje nego i neka od najboljih i najzabavnijih druženja. Srdačno preporučujemo
Za više informacija i registraciju posjetite web stranicu: https://tamanchocolates.com/cokoladne-radionice/
Četvrtak, 24. travnja 2025. u 19:00 sati
Kupola, Petrova 32, 4. kat , Zagreb
Cijena 45 eura
Subota, 26. travnja 2025. u 10:00
Manufaktura Malo & Slatko, Viktora Kovačića 3, Zagreb (Sopot)
radionica traje 4-5 sati
Cijena 110 eura
Subota 08. svibnja 2025. u 19:00
Vinoteka Moments, Masarykova 9, Zagreb
Cijena 69 eura
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.