Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Kuhanje u Kavkazu posve je beznačajno i bazira se na lošim sastojcima

kavkaz-sala

Kavkaz je trebao biti glavno otvaranje sezone u Zagrebu. Riječ je o milijunskoj investiciji u jedan od najznačajnijih zagrebačkih ugostiteljskih prostora. Kada je riječ o restoranskom dijelu, Kavkaz je nažalost veliko razočarenje.

Kavkazov jelovnik sastoji se od šest jela za doručak, jedne juhe, jedne velike salate i desetak jela uglavnom opće prakse koja, s dvije ili tri iznimke, asociraju na pansionske menije prosječnih hotela s četiri zvjezdice, ili bistroa bez chefovog rukopisa.

kavkaz-ramstek

Tu su, dakle, file lososa, tiger kozice, pileći zabatak, svinjska vratina… jedini originalniji sastojak je kunić. No, nabava hrane još je veći Kavkazov problem od generičkog menija.

Ramstek koji smo danas pokušali pojesti zahtijevao je prvo motornu pilu za rezanje, a zatim zube mlađeg bulterijera da bi ga se moglo prožvakati. Rižotu od šumskih gljiva kronično su nedostajale same šumske gljive, dok je poriluk u inače korektno skuhanoj riži ostao nedopustivo sirov i hrskav.

kavkaz-rizoto

Kavkaz, atraktivno uređeni prostor koji, međutim, interijerom pomalo asocira na obližnji Takenoko, gastronomski je nažalost posve beznačajan, pa ga se ne može ni ocijeniti. Bilo bi najbolje da se Kakvkaz pretvori u čisti bar, bez ikakvog kuhanja. Ili da pokuša drastično promijeniti koncept restoranskog segmenta, što je težak i prilično stručan posao.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.