Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Počinje sezona poklon paketa. U Deliiicijama smo pronašli neke sigurne hitove 

Prema desecima istraživanja tržišta, hrana i piće su najpopularniji pokloni, posebno krajem godine. S dolaskom božićnih blagdana tema postaju i poslovni pokloni, no granice poslovnog i privatnog darivanja, posebno kad je gastronomija u pitanju, ubrzano se brišu. Želite li biti sigurni da će vaš poklon uspjeti čak i ako ne poznajete baš dobro osobu kojoj poklanjate, s dobrim pićem i delikatesnom hranom nećete pogriješiti.

Ove godine u lancu delikatesnih trgovina Deliiicije ponuda poklon paketa značajno je obogaćena. Nakon dva pandemijska Božića konačno se vraćamo u normalu. Osim velikog izbora, Deliiicije su ove godine dodatno premiumizirale poklon pakete i zadržale vrlo prijateljske cijene. Poklon paketi su specifična stvar. U pravilu su bitno povoljniji nego da poklone kupujete i pakirate pojedinačno, ali tajna je u kombinaciji proizvoda, točnije u rasponu cijena i kategorija proizvoda koji čine poklon paket.

Ne trebate paket sastavljen od najskupljih proizvoda niti previše toga, trebate racionalnu i efektnu kombinaciju koja se uklapa u vaš budžet i reprezentativna je za priliku i osobu kojoj je darujete. A tu do izražaja dolazi iskustvo. U subotu smo svratili u jednu od najvećih Deliiicije trgovina, onu u zagrebačkoj Heinzelovoj ulici. Deliiicije s poklon paketima rade već destljećima. Na policama smo odmah pronašli nekoliko favorita, ali ponuda nije identična u svim trgovinama, jer svaki Deliiicije dućan može složiti i svoje kombinacije ovisno o svojoj publici i procjeni. Cijelu ponudu poklon paketa s cijenama možete vidjeti na Deliiicije web shopu, ali ipak vam savjetujemo da prošećete do neke njihove trgovine ako vam je u blizini. Ovo su naši ovogodišnji favoriti za razne prilike.

Hit godine

Dva super seksi i super popularna proizvoda u ovom paketu pokrivaju sve baze. Možete ih pokloniti prijateljima, donijeti na party ali i darovati poslovnim partnerima ako ne dolaze baš iz jako konzervativne industrije. U ovom su paketu, dakle, uvjerljivo najbolji hrvatski gin Old Pilots, kokteli u obliku žele bombona Eat Your Drink londonskog dvojca Smith&Sinclair i veganski namaz s tartufima manufakture Šumska tajna. Riječ o tri craft proizvoda od kojih dva, gin i bomboni, predstavljaju vrh u svojim kategorijama. Old Pilots gin u zagrebačkoj destileriji Duh u boci proizvode bivši piloti Hrvoje Bušić i Tomislav Anadolac, riječ je o hrvatskom ginu s najviše prestižnih međunarodnih nagrada.      Smith&Sinclair, proglašeni jednim od najboljih konditorskih proizvoda na svijetu prije godinu dana, su veliki žele bomboni napravljeni od koktela, s 5 posto alkohola i nevjerojatno autentičnim okusima. U svakoj kutiji je 10 bombona, a kutije su posvećene whiskeyu, tekili, Gin&Tonicu i klasičnim koktelima.  

Vrlo engleski paket za članove obitelji ili privatni znak pažnje

Ovaj simpatični, topli paket idealan je ako želite razveseliti nekoga iz obitelji, za nešto neobavezniji znak pažnje ili kao obiteljski poklon. Vrlo engleski, sadrži klasične Walkersove shortbread kekse, fine kekse od maslaca, Twiningsov klasični English Breakfast čaj i još klasičniju škotsku Mackays marmeladu od jagoda. Mackays je obiteljska firma osnovana 1938. koju Britanci smatraju toliko važnom da su novu tvornicu otvorili članovi kraljevske obitelji. U paketu su još i Lindtovi izvrsni Lindor čokoladni bomboni i Teddy medvjedići.

Terroirski paketi za ljubitelje vina i strane poslovne partnere

Za ljubitelje vina, poslovne partnere, posebno strane, kojima želite predstaviti autohtone hrvatske sorte i za ozbiljnije i za nepretencizono darivanje, u Deliiicijama imaju više opcija. Najviše su nam se svidjeli paketi s Adria malvazijom i teranom. Teran i Malvaziju za brend Adria proizvodi jedan od najboljih istarskih vinara Marko Fakin, čovjek čije gotovo svako vino dobiva zlato na Decanteru. Riječ je o svježijem, iskričavom teranu koji se može piti uz niz jela pa i ljeti, jer je istodobno supstancijalan i pun voćnih okusa. Malvazija je, pak vrhunska. Vrijedi sigurno oko 90 bodova kao i većina motovunskih malvazija i u Deliiicijama je možete kupiti i samu, po nevjerojatno povoljnoj cijeni. U ovom paketu dolaze još i Niederegger,  bombonjera (Niederegger je jedan od najboljih svjetskih brendova čokolada s marcipanom) i mali gianduiotti cijenjene milanske firme Zaini. Vrlo lijep poklon s jasnom porukom.

Boca Adrijinog Grka, u ovom paketu sve je što trebate za sigurno uspješan poklon u svim prilikama. Grk je, prvo, najnovije Adrijino vino. Drugo, riječ je vjerojatno najvažnijoj hrvatskoj bijeloj sorti i najtraženijem hrvatskom vinu zadnjih godina. Treće, Grk proizvodi tek desetak vinarija na Korčuli i tri ili četiri na Pelješcu i vina se ne mogu usporediti ni s jednim drugim. Grk je moćan, može dugo odležavati i izrazito je karakteran. Uz bocu Adria Grka u ovom se paketu nalaze i Niederegger čokolade s marcipanom i Quarantine mekane nougat štangice. 

Adria Grk, Malvaziju i Teran Deliiicije prodaju i u paketima s drugim proizvodima, poput sušenih smokvi, tradicionalnih keksa ili Eat Your Drink bombona i Lindtovih bombonjera, ali i s fenomenalnim talijanskim Campo d’Oro pestom od pistacija ili domaćim marmeladama.  

Među vinskim paketima zanimljivi su i oni s Cattunarovim etiketama iz linije 4Terre, multiregionalni paketi s iločkim Tramincem i Graševinom u kombinaciji s dalmatinskim smokvenjacima i keksima s narančom, a posebno Adria Dingačem i starinskim  keksima poput paprenjaka. Ova tradicionalna kombinacija vrlo je ozbiljan i široko primjenjiv poklon.

Za ljubitelje destilata hipsterski, seksi i degustacijski paketi

U hipsterskijoj varijanti, za neobaveznije poklone ili mlađe osobe, najveći hit osim već spomenutog paketa Old Pilotsa i Smith&Sinclair bombona, svakako su kombinacija alkoholnih želea i Jack Daniel’sa i koketna varijanta Naughty or Nice bombona i Flame gina koji se radi s afrodizijačkim aromatima poput ginsenga i guarane.

Nešto ozbiljnija ali još uvijek rokerska varijanta je paket s Come Hell Or High Water XO rumom, Lindtovim listićima od tamne čokolade koji se tope na jeziku i Twinings Prince of Wales čajem. Pairing zajamčeno uspješan. Paketi s Hennessy konjacima dolaze u vrlo različitim varijantama jer je konjake lako kombinirati s nizom delikatesnih proizvoda i slatkiša. Naš je favorit paket s Hennessy VSOP konjakom, Lindtovim listićima od tamne čokolade i  fenomenalnim Georges Bruck gusjim jetrima. Za ljubitelje bourbona Deliiicije imaju pakete s Maker’s Markom, Walkersovim slatkim pitama koje se zagrijavaju u pećnici (od lani su nam na listi omiljenih kućnih zimskih slatkiša) i Lindtovim medvjedićima. 

Za foodieje

U ovim paketima glavna su ekstradjevičanska maslinova ulja i kondimenti poput Campo d’Oro pesta, balsamica Terra del Tuono, Mackaysovih lemon curdova, domaćih Adrijinih džemova od smokve i rogača ili naranče kuhanih po starim recepturama, smokvenjaci, masline punjene bademima ili tradicionalni Marini kolačići 

Paketi za slatki zub

Želite li razveseliti nekoga tko naprosto voli slatko, našli smo poklon paket. U ovom paketu piće je sporedno, a sadrži najrazličitije slatkiše, od vrl ozbiljne crne Lindtove  čokolade do zabavnih zlatnih medvjedića i kuglica od kokosa. Navažniji dio ovih paketa su čuvene Reber Mozart kugle, koje se rade po zaštićenom receptu i stalno se moderniziraju kroz različite forme i okuse. Uz razne kombinacije s Mozart kuglama, Deliiicije imaju i pakete s čokoladnim pralinama, Lindtovim čokoladama, nougatima, bombonima…

Ovaj sadržaj produciran je u suradnji s trgovinama Deliiicije

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.