Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

GROZNICA GRKA SE ŠIRI U trgovinama Deliiicije upravo se pojavio prvi Adrijin Grk

Vina Adrija raspolažu s dosta ozbiljnom kolekcijom butelja, koje za tu etiketu proizvode poznati hrvstski vinari. Teran Adria i Malvazija Adria standardno su odlični, a Dingači dobivaju nagrade na regionalnim vinskim natjecanjima. Vina Adria, koja se prodaju isključivo u trgovačkom lancu Deliiicije, svoj su portfolio upravo obogatila prvim Grkom Adria.

Grk je unatrag nekoliko godina postao najtraženije hrvatsko vino. Dva su razloga za groznicu koja vlada za vinima proizvedenima od grka. Prvo, grka je jako malo. Grk proizvodi tek desetak vinarija na Korčuli i tri ili četiri na Pelješcu. Drugo, ova autohtona južnodalmatinska sorta daje uistinu posebna vina. Grk je jako koncentriran, visokoalkoholan, ali se može pohvaliti dobrim kiselinama. Grk je, dakle, istodobno vro bogat i svjež, s ozbiljnom mogučnošću odležavanja.

Osim toga, grk daje veoma terroirska vina; on je i bouquetom i okusom prepoznatljivo južnjačko vino: iz njega pršte sunce, more, ružmarin, makija i citrusi. Adrijin prvi grk slijedi dominatnu stilistiku sorte. On je podatno uljast, koncentriran, teksturalno gotovo raskošan, topao na nosu i gastronomski versatilan (plemenita bijela riba, jastozi, škampi, rižoto, ali i plava tuna i teleći file)

Neobično je, međutim, što Adrijin Grk nema ništa gorko u okusu; blaga gorčina tipična je organoleptička značajka vina proizvedenih od grka. Usprkos tome, nema nikakve sumnje da će se Adrijin Grk dobro prodavati, budući da je grk ultimativni bestseler hrvatske vinske scene. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.