Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

SMITH&SINCLAIR U Hrvatsku su stigli genijalni žele bomboni od kojih se možete napiti. Probali smo sve okuse, od tequile preko spritzeva do Whiskey Soura. 

U našoj omiljenoj kvartovskoj bombonijeri, Deliiicijama u Heinzelovoj, jutros smo uočili poveće, izvrsno dizajnirane kutije s natpisima Smith&Sinclair. Pažnju nam je privukla kutija u duginim bojama s Lewis Carrollovskim natpisom Eat Your Drink – The Love Box. Na kutiji do nje pisalo je Whiskey Club, na idućoj Gin Obsessed…sve s napomenama Please Eat Responsibly. 

Sjetili smo se da smo nedavno na jednom fashion portalu pročitali da se Smith&Sinclair, jedan od trenutno najvrućih brendova na tržištu slatkiša, s posebnim edicijama proširio u Hong Kong. Sad su, eto, stigli i u Hrvatsku. I odmah skočili na listu najzabavnijih slatkiša koji se trenutno mogu kupiti kod nas.

Smith&Sinclair osnovali su Londončani Melanie Goldsmith i Emile Bernard, poduzetnica i chef. Počeli su organizirati dejting evente u barovima, pa su se dosjetili da bi bilo zabavno, a i lakše bi se probijao led, kad bi gostima osim koktela ponudili nešto kao Haribo za odrasle, gumene bombone pošteno natopljene alkoholom. 

Tako je nastao Smith&Sinclair, trenutno najvrući brend bombona na svijetu, a Goldsmith i Bernard dobili su nadimak Willy Wonka za odrasle. Jer, kako glasi i slogan firme, odrasti ne znači biti dosadan. Drugi motiv za tvorce Smith&Sinclaira je bila zabava s manje alkohola. Gumeni bomboni su razigrani i vesele, a sadrže manje od 5% ABV. 

U Deliiicijama, u trgovinama i na web shopu, trenutno prodaju šest vrsta boxova Smith&Sinclair bombona, što znači da možete probati sve okuse koje je ovaj inovativni brend dosad izbacio na tržište. U svakom boxu je deset individualno zapakiranih bombona u četiri ili pet okusa alkoholnih pića i koktela, svi su pogodni za vegane.

Smith&Sinclair su prilično veliki za gumene bombone, nevjerojatno su mekani i sočni, posuti s tek malo šećera od đumbira, naranče, limuna, timijana, višnje…ovisno o okusu pojedinog bombona. Najveće iznenađenje je što nisu preslatki, i kad se otvore izrazito mirišu na piće od kojeg su napravljeni a okusi su još dosljedniji. Nisu jeftini, kutija s 10 bombona košta 169 kuna, ali vrijede jer značajno odskaču od svih standarda ove vrste slatkiša, odlično su dizajnirani pa će dobro izgledati na večerama, partyjima i posebno kao poklon. A i imaju toliko alkohola da su jedan ili dva dovoljna da vas usreće cijelu večer.

GIN OBSESSED 

Gin&Tonic

Gin&Tonic bomboni imaju fini jak miris London Dry gina, a tonik se osjeti gorčinom na okusu. Kiselkast je, s jakim notama citrusa i borovice. I još jedno iznenađenje, ima aftertaste kao Gin&Tonik, slatkoća gotovo potpuno nestane kad se bombon otopi u ustima. Ovi bomboni imaju tako čiste okuse pića i koktela od kojih su napravljeni, da ih je prikladnije opisivati kao pića nego kao slatkiše.

Elderflower Gin Spritz

Fenomenalni cvjetni miris bazge, tek malo kiselkastog grožđanog okusa prosecca i gorčina gina. Najljepši okus u ovom boxu. U ovim bombonima alkohol se jako osjeti, kao da ste pojeli želificirani gin s malo timijana (u šećeru je). Definitivno ih držite dalje od male djece.

Hibiscus Negroni

Najslađi bombon u ovom boxu, miriše na crveni vermut i narančinu koricu, s finim notama hibiscusa, najblaži što se dojma alkohola tiče, ali najmanje zanimljiv. 

Cherry & Hibiscus Bramble

Bramble je prava posveta Londonu. Koktel je 1984. u Fred’s Clubu u SoHou izmislila londonska barmenska legenda Dick Bradsell, kao kratki gin sour s likerom od kupine. Puno popularnije postale su verzije s maraschinom i drobljenim višnjama, a ovaj bombon inspiriran je seksi Cherry&Hibiscus verzijom. Intenzivan, raskošni okus maraschina odlično ide uz teksturu mekih gumenih bombona.  

THE LOVE BOX

Tequila Sunrise

Tipičan okus koktela iz ljetnih klubova. Puno naranče, prepoznatljiv herbalno-voćni okus prosječnih tekila, najbolja osobina ovog bombona jest da doslovno osjetite toplinu alkohola u tekili kad ga jedete. Aftertaste je jako svjež, citrusan, sa slatkim notama grenadine.

Mandarin Spritz

Ovaj okus sviđa nam se najmanje od svih. Mandarin Spritz je potencijalno izvrsno osvježavajuće piće jer što ćete bolje nego da Aperolu i proseccu dodate svježi sok mandarine. Ovdje to nije slučaj, miriše pomalo plastično i presladak je. 

Cosmopolitan

Dok Mandarin Spritz u Love Boxu predstavlja prosecco, Cosmopolitan predstavlja votku. Dostojno. Cosmopolitan se radi od votke, triple seca, brusnice i svježeg soka limete. Dobijete parfemski okus likera od naranče, pojačan neutralnim alkoholom i osvježen visokim kiselinama brusnice.  Piće rođeno za gradske izlaske. Ovaj bombon doslovno ima okus Cosmpolitana koji vam smiješaju u dobrim barovima.

Berry Daiquiri

Prvi predstavnik ruma u Smith&Sinclair asortimanu, stožerni rum koktel Daiquiri, ovdje u verziji sa šumskim bobicama. Daiquiri je jedno od onih pića koja na najjednostavniji način postižu najviše: rum, limeta i šećer i u čaši vam propjevaju tropi. U ovom bombonu više nesavršeno kontinentalno ljeto, jer dominiraju borovnice kao i jaki, tvrdi alkohol iz ruma. Aftertaste je puno bolji, topao, začinski, rumski kako i treba. 

Passion Fruit Mojito

Moguće je da smo se do ovog bombona već toliko razigrali da smo postali previše popustljivi, ali zaista ne bismo imali ništa protiv da nam netko napravi mojito od kakvog je napravljen ovaj bombon. Veseli slatki zreli miris marakuje, udar bijelog ruma i tone mente koja doslovno hladi usta. Puno bolja verzija Smith&Sinclaira s rumom od Berry Daiquirija.

TEQUILA TIME

Spicy Margarita

Ljubiteljima koktela od tekile ovaj box ispunit će očekivanja. Četiri okusa, svi dosljedno dočaravaju okuse najpopularnijih pića od tekile. Spicy Margarita nastaje kad se klasičnoj Margariti dodaju drobljene ljute papričice, najčešće jalapeno. To je u ovom bombonu dosjetljivo izvedeno sa čili šećerom i malo čilija u masi, iako nisu postigli onaj opaki zemljasto-zeleni okus blanco tekile, soli i svježe povrtne ljutine zbog kojeg je Spicy Margarita toliko omiljena. Svejedno, jako zanimljiv bombon.

Paloma

Najbolji bombon iz boxa posvećenog tekili, Paloma je gorkast, kiseo, osvježavajuć kao i ovaj značajni meksički doprinos kulturi koktela. Jaki okus tekile, puno citrusne svježine, gorčina grejpa bez puno kompromisa.

Tequila Slammer

Za većinu, ovo je okus koji identificiraju s tekilom: bum-bum egzibicija koja je godinama vladala klubovima i barovima. Ovaj bombon dobar je koliko može biti i bum-bum tekila, ali zasigurno će vam izazvati nostalgiju. 

WHISKEY CLUB

Whisky & Ginger

Samo ovaj autentični okus svježeg đumbira dovoljan je da se objasni zašto su Smith&Sinclair takav hit. Whiskey Club box u kojem su bomboni od scotch whiskyja i bourbona omogućuje vam zaista nesvakidašnju stvar, da nekome jako odraslom, jako ozbiljnom, nekome s jako strogim kriterijima za pića,  poklonite kutiju gumenih bombona i iskreno ga usrećite. Ovaj bombon počinje udarom toplih, tamnih, začinskih okusa whiskyja i masom žestokog, cvjetnog đumbira, a završava laganom kiselinom i toplim, suhim aftertasteom whiskyja. Kiselina malo strši prema kraju, ali ovakav okus i finiš nikad ne biste očekivali od gumenog bombona. 

Whiskey Sour

Slatki karamelni miris bourbona i tone svježih citrusa čim otvorite vrećicu. Ovaj bombon je pravi, klasični Whiskey Sour iz starinskog bara, koji spaja tamne tople okuse whiskyja i svježinu limuna s precizno pogođenom dozom šećera od limuna kojim je posut ovaj bombon.

Old Fashioned

Čini se da bi ovaj okus bilo najlakše napraviti jer Old Fashioned ne zahtjeva mirise i okuse svježih voćnih miksera. Ali zato zahtijeva ozbiljan balans i onaj divan, opojni, zlatni miris alkohola odležanih u drvu, s apotekarskim notama bittera. Ovaj bombon ima gorčinu, visoki koncentrat bourbona pa čak i fini miris koji narančina korica ostavlja na čaši.  

Manhattan

Ovo je jedna opakija, gorkastija verzija, Manhattana, jednog od najdražih nam whiskey koktela. Puno alkohola, puno bittera, jasna kiselina, najozbiljniji okus u boxu posvećenom whiskeyu.

NIGHT IN

Ananas Bellini

Ovaj box namijenjen društvima, kombinira neke okuse iz prethodno opisanih boxova s Ananas Bellinijem i Pina Coladom, dva koktela kojih smo se nekako najviše pribojavali na ovom kušanju. Bellini je inače osjetjliv koktel jer se bazira praktički na jednom sastojku, svježem pireu od najzrelijih bijelih bresaka. Ako nemate vrhunske breskve, nikakav prosecco neće vam popraviti Bellini. Ovaj Bellini s ananasom dobra je alternativa za one kojima su jaki, autentični okusi alkohola previše, ali u formatu žele bombona ipak puno bolje funakcioniraju jaka pića nego pjenušci. 

Pina Colada

Vrlo ugodno iznenađenje. Ovo nije sladunjava, kičasta verzija Pina Colade s viškom slatkoće i kokosa, nego poštena doza ruma čija je toplina ublažena kokosovom kremom i raspjevana ananasom. Vjerojatno najveći šarmer u cijelom Smith&Sinclair porfoliju. 

LET’S CELEBRATE

Osmišljen za poklone i proslave, ovaj box ide na širinu, kombinira lakše okuse iz drugih setova koji bi se mogli svidjeti većem broju ljudi i odgovaraju atmosferi partyja. U boxu su Paloma, Whiskey Sour, Mandarin Spritz i Passionfruit Mojito  

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.