Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
aqua-panna-banner
Divider Text

KRATKI BONTON POKLANJANJA ČOKOLADE S novim Lindor poklon pakiranjima iz Deliiicija

lindor-g

Čokoladu smatramo vrlo osobnim poklonom, .Simbol je Valentinova, romantičnih i emotivnih poruka. Ali čokolada je zapravo jedan od najuniverzalnijih darova. Čokoladu možete poklanjati doslovno svima. Djeci i odraslima, prijateljima, poslovnim partnerima, pa i ljudima koje ne poznajete dobro. Čokolada može biti sve, od nježnog poklona u romantičnoj vezi do formalnog poslovnog poklona ili malog znaka pažnje i zahvale.

Čokolada je pristupačni luksuz i proizvod dostupan u praktički negraničenom rasponu formi i cijena; od kolekcija single origin Valrhona preko originalnih katalonskih gourmet dražeja do malih pakiranja čokoladnih pralina i marcipana koja možete kupiti za manje od 20 kuna, čokolada je rješenje za cijeli niz situacija u kojima trebate siguran poklon.

lindor-bombonjera

Upravo zbog njene versatilnosti, kod poklanjanja čokolade treba paziti na nekoliko jednostavnih pravila kako bi vašta gesta bila prikladna situacji.

Evo nekoliko primjera s poklon pakiranjima Lindor trufflesa, superpopularnim Lindtovim punjenim čokoladama. U lanac trgovina Deliiicije stigla su nova pakiranja Lindora od mliječne čokolade u poklon vrećicama, bombonjerama i limenkama u obliku srca. U ovaj izbor uvrstili smo i neke od već poznatih, vrlo popularnih Lindorovih trufflesa, kao dobre primjere izbora čokolade za različite prilike.  

ČOKOLADA KAO POSLOVNI POKLON

lindor-extra-dark

Čokolada najčešće jest osobni poklon, ali u nekoliko je prilika odličan poklon poslovnim partnerima. Uobičajeno, čokolada se poslovnim partnerima poklanja za Božić. 

Božićni poklon paketi za poslovne partnere vrlo često uključuju neku bolju čokoladu, obično tamnu, sve češće s oznakom porijekla, kombiniranu s vinom ili finim pićem uz koje se čokolada može poslužiti. U ležernijim opcijama možete pokloniti samo bombonjeru s personaliziranom porukom, a idealne su brendirane čokolade s logom vaše firme. No, čokoladu poslovnim partnerima možete poklanjati u raznim prilikama i cijel egodine. 

Kad je poslovni poklon, čokoladu birajte u čistim, jednostavnijim formama poput tabli ili selekcija više čokolada jedne linije. Želite li ipak nešto veselije, praline i punjene čokolade dobro su rješenje. Držite se tamne čokolade, ali ako niste sigurni da je vaš partner ljubitelj i poznavatelj čokolada, birajte malo slađe tamne čokolade mekših okusa i svilenkastih tekstura. I razmislite o pairingu. Tamnu čokoladu možete pokloniti s bocom dobrog, moćnog crnog vina poput plavaca s Dingača, vrhunskog suhog ruma ili whiskeya.

Lindor Extra Dark 

Sa 60 posto kakao dijelova, Lindorovi Extra Dark trufflesi su neobično meki i blagi, od čokolade s notama slatkih začina, grožđica od crnog grožđa i skoro suhim finišom. Punjenje od tamne čokolade daje im bogat, kremasti, snažan završetak. Uz neku meku brazilsku arabiku ili rum s manje naglašenim voćnim aromama, Lindor Extra Dark pokazuje svoje ozbiljno čokoladno lice.

ČOKOLADA KAO ZNAK ZAHVALE

Čokolada je pristojan i suzdržan poklon kada se želite zahvaliti posebnom klijentu ili još bolje zaposleniku koji se izrazito potrudio oko nekog zadatka. U našoj tradiciji čokolade i bombonjere često se poklanjaju kao znak zahvale za manje usluge. Uvijek pazite na izbor čokolade, ništa romantično, ništa frivolno. Kvalitetna, lijepo upakirana čokolada ili bombonjera bez puno ukrasa trebala bi pokriti ove situacije.

Lindor mliječna čokolada bombonjera

lindor-bombonjera-2

Lindorova linija punjenih čokoladnih kuglica u gift boxovima široka je i obuhvaća sve od klasične mliječne čokolade do stracciattelle ili okusa jagode. Mliječna verzija je zlatni Lindorov standard. S ovim svilenkastim,  kremastim kuglicama punjenima čokoladnom kremom s s nijansama karamela i vrhnja u okusu, praktički ne možete pogriješiti, bilo da je poklanjate kao bombonjeru ili u manjem poklon pakiranju.  

ČOKOLADA ZA POSLOVNE PROSLAVE

Svaka zdrava firma mora slaviti svoje važne trenutke, bile to okrugle obljetnice, veliki ugovori, uspješni završeci važnih projekata, kraj uspješne poslovne godine. Ovdje izbor čokolade ovisi o povodu, ali proslave važnih poslovnih momenata zahtijevaju stanovitu personalizaciju, po timovima ili osobno, kako bi se izrazila zahvalnost za doprinos svih uključenih. 

Lindor s lješnjacima

lindor-ljesnjaci

Ovi trufflesi imaju okus finih pijemontskih lješnjaka, nougata i fine mliječne čokolade, a u kremi su sitni komadići lješnjaka koji u ovoj čokoladi stvara dojam luksuznog ali još uvijek nepretencioznog poklona. 

Lindor mliječna čokolada

lindor-milk

Klasični Lindor trufflesi od mliječne čokolade uglavnom su i najomiljeniji, jer njihovi okusi, tekstura kreme i osjećaj lakoće koji stvaraju pokazuju zašto je ova forma čokolade toliko omiljena. 

ČOKOLADA SA PRIVATNE TRENUTKE U FIRMI

lindor-pistacije

Rođendani, rođenja djece, vjenčanja, sve su to prilike da svojim kolegama i zaposlenicima pokažete pažnju. Za ovakve prilike birajte raskošnije, razigranije čokolade, neobičnije okuse, veseliji dizajn ambalaže i posebno ih ukrasite kao poklone.

Lindor s pistacijama 

Kuglice od fine mliječne čokolade punjene raskošnom kremom s pistacijama dovoljno su pomaknute i dovoljno ozbiljne za ovu priliku. Krema je puna je onog zelenkastog orašastog okusa tipičnog za pistacije, koje ih čini savršenom kombinacijom za mliječne i bijele čokolade. 

ĆOKOLADA KAO OSOBNI POKLON

lindor-summer-mix-1

Kad poklanjate čokoladu osobama koje su vam važne, granica su samo vaša mašta i njihovi afiniteti. Eksperimentirajte, prilagodite izbor prilici i trenutku. U proljeće i ljeto poklanjat ćete drugačije čokolade nego za Božić i Valentinovo. Za neočekivani mali znak pažnje odabrat ćete drugačiju čokoladu nego za rođendanski poklon. Evo nekoliko primjera

Lindor s kokosom i Summer Mix 

lindor-kokos-1

Lindor Coconut je zicer kao i crveni paketići Lindora od mliječne čokolade. Punjenje od bijele čokolade i kokosa čini ove trufflese bitno različitima od ostalih kombinacija čokolade i kokosa koje možete naći u trgovinama. Okusi kokosa su smekšani notama meda i kreme u bijeloj čokoladi, pa ovo može biti i lagana čokolada za dnevni snack i bogati slatkiš uz fini rum, primjerice. 

Lindor Summer Mix je izbor lindorovih trufflesa s ljetnim okusima: jagode, straciatelle i kokosa s bijelom čokoladom. Sami okusi govore da je riječ o lepršavom, veselom znaku pažnje s kojima želite iznenaditi prijatelje kad se najmanje nadaju.  

I ZA NAJEMOTIVNIJE TRENUTKE…SRCA

lindor-srce-2

Minijaturne bombonjerice u obliku srca s pet trufflesa od mliječne čokolade vjerojatno su najefektniji čokoladni poklon koji možete kupiti za manje od 30 kuna. Lijepo dizajnirane crvene limenke i posebno pakirani trufflesi šalju jako lijepu, emotivnu poruku o važnosti osobe kojoj ih poklanjate.

Foto i ilustracije/Kult Plave Kamenice

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.