Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
aqua-panna-banner
Divider Text

6 najvažnijih lokala koji su se u Zagrebu otvorili 2018.

haustor-haus

U očekivanju otvorenja novog Kavkaza  i konačnog završetka radova u Preradovićevoj, gdje bi se zatim trebao otvoriti ozbiljan istarski restoran, proveli smo inventuru dosadašnjih ovogodišnjih novih zagrebačkih lokala s hranom, kojih je bitno manje nego lani.

1. Brokenships, Katarinin trg

Briljantno kuhanje Tvrtka Šakote, s puno složenih elemenata uz niske cijene, čini ovu gastronomsku sekciju Muzeja prekinutih veza trenutno najvrućim restoranom u Zagrebu. Požurite dok traje.

2. Namaste, Selska/Horvaćanska

namaste-restoran-zagreb

Kuhanje u drugom pravom zagrebačkom indijskom restoranu iznimno je precizno, puno čistih okusa i bogatih aroma te zaista međunarodno relevantno. Namaste je uvjerljivo najbolji restoran na potezu od Savske, preko Horvaćanske do Jaruna, ali vrijedi ista preporuka kao za Brokenships: požurite dok traje. Namaste je, naime toliko velik da se teško može napuniti, pa nam matematika ostaje malo nejasnom.

3. Public Handmade Pizza & Food, Tomislavova 11

public-pizza

Ovaj atraktivno uređeni lokal u Voltinom mogao bi, pak, trajati dulje vrijeme. Public pizze su okej, druga hrana također, cijene razumne, vinska karta logični kratki Best Of, servis vrlo solidan, a ambijent je nešto najbolje što se dogodilo tom dijelu grada za dugo vremena.

4. Marinada, Teslina

marinada-ponuda

Ovaj mikro street food lokal fokusiran na plavu ribu i svježe povrće, mogao bi, ako uspije, redefinirati pojam ulične hrane u Hrvatskoj. I to tako da joj napokon osigura autentični hrvatski identitet.

5. Haustor Haus, Masarykova

Haustor Haus je jako podigao kriterije neskupe hrane. Burgeri su odlični, ponuda pića korektna do dobra, konobari znaju svoj posao, a vlasnik je školovani kuhar koji stalno želi dizati kriterije kvalitete

6. Le Mika, Teslina

le-mika-galette

Le Mika priprema zaista izvrsne gallete, bretonske slane palačinke s heljdom: zanimljivo je da su najpopularnije one s dimljenim lososom. Le Mika, poslije dugih najava, uskoro uvodi posebni menu za ručak, s klasičnim francuskim bistrološkim favoritima poput tartar bifteka s pomfritom.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.