Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Le Mika od utorka uvodi gurmanski francuski doručak: croque madame, croque monsieur, jaja Monte Carlo, jaja Benedict i puno smoothieja

le-mika-dorucak

Galeterija i creperia Le Mika, koja je utrostručila promet otkako se preselila na novu lokaciju u Teslinoj ulaz do Carpaccia, nastavlja napredovati u žestokoj borbi za što uspješniji status na zagrebačkoj street food sceni. Pa tako Le Mika od utorka 3. srpnja uvodi novi koncept doručka, koji će se posluživati od devet sati do podneva, i koji sadrži puno značajki klasičnih francuskih bistronomskih, ali i hotelskih gurmanskih običaja.

Na Le Mikinom petit dejeuner meniju glavne su atrakcije croque monsieur i croque madame. Riječ je o tradicionalnim i danas megapopularnim francuskim sendvičima koji se sastoje od brioše, kuhane šunke s kosti, ementalera, bechamela (a ne majoneze iz vrećice), s tim da damska verzija sadrži još i jaje na oko.

Osim ova dva sendviča, Le Mika za doručak priprema poširana jaja s pancetom, pa hotelska jaja Benedict sa šunkom i ručno napravljenim hollandaise umakom, pa jaja Monte Carlo, koja se od jaja Benedict razlikuju po tome što dimljeni losos zamjenjuje kuhanu šunku. Tu je još i niz omleta i kajgana s ementalerom, gljivama, pancetom,  vlascem i confitom od luka.

Drugi važan aspekt novog Le Mikina menija za doručak jest ekstenzivna ponuda smoothieja: smoothie bowl miksa se od vrućih zobenih pahuljica, javorova sirupa, banana, suncokretovih i lanenih sjemenki, smoothie od šumskog voća miješa se od svježih borovnica  malina, kupina i crvenog ribizla, dok se smoothie Dobro jutro temelji na bananama, ananasu, đumbiru, špinatu i limunu.

Do prije nekoliko godina u Hrvatskoj uopće nije postojala kultura doručka u restoranima i kafićima. U zadnje je vrijeme, srećom, doručak u trendu, pa je tako u nedjelju oko pola dvanaest jedno desetak gostiju na terasi Esplanadina Bistroa, uživalo u muffinima s lososom, svježem voću i francuskom tostu s javorovim sirupom. Čini se kako je Le Mika odabrao pravi trenutak da obogati ponudu doručaka u središtu Zagreba.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.