Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Pizzeria Public mogla bi odigrati važnu ulogu u modernizaciji zapadnog Zagreba

public-pizza

Public Handmade Pizza & Food, smještena usred Voltinog naselja na zapadnoj zagrebačkoj periferiji, jedan je od najciviliziranijih novootvorenih lokala u Zagrebu. Public je prostran, prozračan, ugodno uređen, s pametnim jelovnikom koji sadržava petnaestak pizza u verzijama romana i napoletana, i isto toliko tipičnih bistroloških jela.

Meni za pizze donekle sliči onom iz O’Hare, što je i normalno, budući da je Publicova pizzaiuola Kristina Halužan najtalentiranija učenica O’Harina Marina Vanjka. Naručili smo bijelu pizzu sa salsicciom i divljom brokulom, koja je bila puno bolja nego u devedeset posto hrvatskih pizzeria, ali još uvijek slabija nego u O’Hari.

Naime, tijesto je imalo tek približno dovoljno izraženu leopardovu koru, premalo mjehura, te je u sredini ostalo palačinkasto. Nismo sigurni je li krušna peć bila dovoljno zagrijana, jer se ni meso nije doimalo do kraja pečeno, a sama pizza nije osobito jako mirisala. No, sve su ove zamjerke ipak relativno minorne u usporedbi s glavnim dojmom, koji je više nego solidan. Osim pizze probali smo i mekani, sočni, precizno pečeni biftek s pireom od bijelog graha i kukuruzim s pancetom.

Publicov jelovnik još obuhvaća par tjestenina, salata, piletinu, lungić, tunu i losos, kao i ponešto kolača: beze s mascarponeom i svježim malibama bio je sasvim okej. Vinska karta je zapravo pametni Best Of, koji uključuje Kozlovića, Coronicu, Galića i Vezak, dok se Public pivo proizvodi u pivovari Medvedgrad u Savskoj. Public je definitivno jedan od najboljih lokala u zapadnom Zagrebu.

PUBLIC HANDMADE PIZZA & FOOD
Tomislavova 11, Zagreb

HRANA +3/5  PIĆA+3/5  AMBIJENT 4/5  POSLUGA: -4/5
sve kreditne kartice


VISA Inspire_logo_web copy

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.