Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U Poreču sutra počinje Wine Nights, jedan od najpopularnijih vinskih festivala na moru

Popularnost vinskih festivala u Hrvatskoj srećom raste, ali malo je dobrih, onih koji formatom i sadržajem zaista nude kvalitetu i vinarima i publici. Jedan od takvih je zasigurno Wine Nights u Poreču, koji sutra na porečkoj promenadi otvara svoje četvrto izdanje.

Wine Nights je koncipiran kao velika vinoteka i vinski bar na samom moru, s tjedan dana neprekidnog programa u kojemu dominiraju najbolji istarski vinari i koncerti. Ideja Wine Nightsa jest promocija istarske vinske industrije kao jednog od ključnih faktora lokalnog turizma i ekonomije, ali organizatori, hotelska kuća Valamar Riviera, prije svega žele vino učiniti neizbježnim dijelom lokalnog gradskog života u Poreču.

wine-nights-g

Svi bolji porečki lokali tijekom Wine Nightsa imaju poseban program, od gourmet večera u restoranu Spinnaker do tematskih vinskih lista u najposjećenijim gradskim barovima. Ove godine na Gourmet Stageu gostuje tim Noela, prvog zagrebačkog restorana s Michelinovom zvjezdicom., predvođen chefom Goranom Kočišem.

Hrvatska vinska publika Wine Nights je već prihvatila kao svojevrsno zagrijavanje za Vinistru, jednu od najvažnijih hrvatskih vinski manifestacija. Ove godine, Wine Nights među ostalim najavljuje nastupe sve popularnije obiteljske vinarije Franković i z Buja, lokalne porečke favorite obitelj Damjanić, vinariju Cossetto i najveću istarsku vinariju, porečku Vina Laguna. Na glavnom stageu svirat će Detour, SoulFingersi kao Zucchero tribute band, The Frajle i drugi.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.