Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Noel je pun i za ručak, baš kao kad se tek bio otvorio

noel-rucak

Prije malo više od dvije godine kad je tek proradio, Noel je bio pun i za ručak i za večeru, jer je relativno malobrojna zagrebačka restoranska publika poželjela uživati u atraktivnoj novoj igrački.

S vremenom se Noel profilirao kao vodeći zagrebački fine dining restoran koji se punio navečer, dok je ručak počeo ozbiljno zaostajati čim je prošla prva popularnost novog mjesta.

Pa su u Noelu lani uveli posebni meni za ručak za 190 kuna, kojem je trebalo nešto vremena da zaživi. Ove je jeseni, čini se, definitivno zaživio. Danas se na ručku u Noelu skupilo tridesetak ljudi, dakle dvotrećinska većina ukupnog kapaciteta restorana, uključujući i chef’s table.

Radilo se o sasvim različitim gostima, od potpredsjednika vodeće hrvatske hotelijerske tvrtke, preko uvoznika luksuznih potrepština za hotele i još luksuznijih jakih pića, do najuglednijeg hrvatskog povjesničara umjetnosti. Noel je definitivno postao scena, što je dobra vijest za jesenski raspoloženu zagrebačku restoransku industriju

Danas se, inače, za 190 kuna mogao dobiti izvrstan ručno rezani tartar biftek, mirisna riblja juha bazirana na kokotu, pa tagliatelle s pancetom i bijelim zeljem ili teleća jetra na venecijanski. Za kolače nismo imali mjesta.

Obilni ručak za dvoje, uz buteljku Hugelova rizlinga, nešto Sierra Nevade i puno mineralne vode platili smo oko sto eura.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.