Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Noel se vratio u puni pogon. Danas smo ručali izvrstan tataki od pastrve sa svježim habañerom

noel

Noel je, kao i brojni drugi zagrebački restorani, ljeto proveo s posebnim radnim vremenom. Otvarali su se iza šest sati. Prošlog su se tjedna prebacili na redovito radno vrijeme, što je dobro za sve one restoranske goste koji žele ručati zaista dobru hranu za prihvatljiv novac. Meni za ručak od tri slijeda košta 190 kuna.

Ovaj se tjedan na jelovniku za ručak može birati između toskanske juhe od rajčice i tatakija od pastrve među predjelima, pa rižota s ciklom i stiltonom te pačjih prsa s blitvom u tahiniju među glavnim jelima, deserta od čokolade i voćnog deserta s verbenom.

Naručili smo tataki od pastrve, koji je bio polusirov kako treba, okružen s nekoliko herbalno-citrusnih gelova, i oplemenjen tankim kriškicama habañera koji su cijelom tanjuru dali poletnu dimenziju. Riječ je o zaista izvrsnom jelu za ručak. Pačja prsa bila su sočna, slasna i ružičasta, dok je blitva s tahinijem jedan od najzanimljivijih priloga na zagrebačkoj restoranskoj sceni.

Uz tataki pili smo Hugelov klasični rizling, a uz patku vrhunski štajerski crni pinot (blaubugunder) Bruna Gottardija.  Noel se priprema za jesen i ulazi u punu formu. Do kraja tjedna napokon bi trebala biti dovršena i velika, prilično luksuzna terasa s grijanjem.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.