Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
aqua-panna-banner
Divider Text

10 najboljih hrvatskih hotela za 2018. godinu

lemongarden-g2

Usred sezone, poslije puno kilometara i dosta dana provedenih u domaćim, uglavnom jadranskim hotelima, vrijeme je za konačnu listu najboljih hrvatskih hotela za ovu godinu. Na ovoj listi nema malih hotela koje iznimno poštujemo, poput Vestibula, Bevande i San Rocca, jer se vođenje većih i malih hotela logistički pa i operativno bitno razlikuje. Listu najboljih malih hotela objavit ćemo krajem ljeta.

1. Esplanade, Zagreb, 9,2 na Booking.comu

esplanade

Premda joj hitno treba face lifting jer je zadnji put preuređena prije petnaestak godina, uvjereni smo da je Esplanada i dalje najbolji hrvatski hotel.
Iz tri razloga. Prvo, Esplanada u skoro svim elementima, od uličnog Bistroa, preko bellboya, do haute cuisine restorana, postiże razinu usluge najboljih svjetskih gradskih hotela. Drugo, Esplanada je hotel sa zaista najvišim gastronomskim nivoom u Hrvatskoj. I treće, Esplanada izgleda veličanstveno. Ova jedinstvena institucija hrvatskog hotelijerstva i turizma uskoro bi se trebala početi preuređivati.

2. Villa Dubrovnik, Dubrovnik, 9,5 na Booking.comu

villa-dubrovnik

“ Effortless luxury” i “impeccable service” samo su neki od komplimenata, koje je strogi i stručni londonski Telegraph uputio najboljem dubrovačkom hotelu. Villa Dubrovnik smještena je u vrtu iz snova iznad mora, petnaestak minuta hoda od centra Grada, s vrlo luksuznim sobama, neformalnim ali prelijepim ambijentom i senzacionalnim krovnim barom s kojeg doslovno možete brojati zvijezde. Puno njih. Gastronomija je, nažalost, uvijek bila lošija strana Ville Dubrovnik,

3. Alhambra, Mali Lošinj, 9.7 na Booking.comu

keller-alhambra

Alhambra je podjednako luksuzna i sjajno uređena kao i Villa Dubrovnik, s nešto formalnijim ambijentom i jednako besprijekornim servisom. Alhambra se može pohvaliti i vrlo ambicioznim fine diningom u hotelu Alfred Keller, kao i prilično senzacionalnom vinskom listom. Alhambri , međutim, treba rast cijele destinacije. Grad Mali Lošinj još żivi u jednom anakronom i neambicioznom turizmu.

4. Lemongarden, Sutivan na Braču, 9,7 na Booking.comu

lemongarden-g1

Lemongarden je najmagičniji hotel koji smo vidjeli na Jadranu. Ova skupina kamenih kuća, bazena i nevjerojatnih vrtova o kojima se brine osam vrtlara, u hrvatski, osobito brački turizam došla je iz nekog drugog svijeta, da bi nam pokazala stvarne potencijale visokog jadranskog turizma. Kuhanje Ante Udovičića zaslużuje iznimno visoke ocjene, ali je vinska lista nažalost amaterska. Lemongardenov glavni problem jest činjenica da je četiri kilometra udaljen od plaże.

5. Monte Mulini, Rovinj, 9,5 na Booking.comu

monte-mulini

Monte Mulini je klasični obalni luksuzni hotel koji je pretvorio Rovinj u prvorazrednu međunarodnu destinaciju. Sobe i usluga na ozbiljno su visokoj razini, plaža Mullini Beach gotovo je savršena, a do kraja mjeseca provjerit ćemo je li Jeffrey Vella učinio Monte Mulini gastronomski konkurentnim.

6. Meneghetti, Bale, 9,4 na Booking.comu

meneghetti-web

Meneghettijeva transformacija iz manje stancije u pravi hotel izvedena je uglavnom perfektno. Sobe su luksuzne i udobne, vrtovi lijepi, raskošni i mirisni, a čitav prostor stvara ugođaj ladanja s kojeg nikada ne želite otići.

7. Bellevue, Mali Lošinj, 9,6 na Booking.comu

losinj-bellevue

Bellevue ima prostrane, udobno uređene sob, s detaljima poput Valrhone u minibaru, izvanredan tim u barovima, sve bolju poslugu, raskošni veliki spa, dobru plažu i odlične bazene. Ove je godine gastronomska ponuda pojačana japanskim restoranom Matsunoki.

8. One Suite Hotel, Dubrovnik, 9,7 na Booking.comu

Visoka ocjena na Booking.comu svjedoči zapravo o iznimnosti doživljaja što ga pruża ovaj neobični hotel desetak kilometara istočno od Dubrovnika. One Suite može se pohvaliti velikim, jako dobro i individualno uređenim apartmanima, vrhunskom hotelskom kozmetikom, fantastičnim krevetima, jedinstvenim doručkom, uvjerljivo najboljim barom na cijelom dubrovačkom području te, prije svega, smislom za nenametljivi modernitet.

9. Navis, Opatija, 9.1 na Booking.comu

navis4

Navis je uvjerljivo najbolji veći hotel na kvarnerskom kopnenom području, koji impresionira arhitekturom i pogledima na more te zabavlja uređenjem soba. Hrana je značajno bolja nego lani, sadrżaj minibara uzoran, servis je jako, jako dobar a mala plaža ispod hotela naprosto neodoljiva.

10. Adriatic, Rovinj, 9,5 na Booking.comu

istra-hoteli-adriatic

Adriatic je naš najdrażi jadranski hotel. Adriatic je upravo senzacionalno uređen, od sjajnog korištenja malog prostora (riječ je o staroj gradskoj palači) do mozaika u kupaonicama. Adriatic, međutim, gubi na razini servisa. Lani smo morali pregovarati s tri konobara da bismo uspjeli naručiti čašu vina (jer prva dva nisu nikad čuli za macerirane malvazije), a podgrijani čips koji su nam donijeli uz vino, i koji se posebno naplaćuje, bio je toliko ljigav i mastan da se lijepio za ruke. Šteta, jer Adriatic bi uz vrhunsku poslugu mogao biti najbolji jadranski hotel.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.