Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

5 NAJBOLJIH ISTARSKIH HOTELA ZA 2017. Meneghetti uvjerljivo vodi

U luksuznom segmentu istarskog hotelijerstva nema značajnih promjena u usporedbi s lanjskom godinom, osim što je Vinski hotel Meneghetti proradio punim kapacitetom i odmah preuzeo prvo mjesto na našoj listi najboljih istarskih hotela. Očigledno je kako je Istri potrebno još nekoliko zaista vrhunskih hotela, pa s velikim interesom očekujemo završetak izgradnje novog Parka u Rovinju.

1. Vinski hotel Meneghetti, Stancija Meneghetti kraj Bala

U Meneghetti dolazimo već desetak godina. Prilično smo fascinirani njegovom preobrazbom od male vile s četiri sobe i mikrorestoranom, u senzacionalni hotel s 25 soba i potpuno neodoljivim javnim prostorima. Sobe, smještene u kamenim kućama, okružene su vinogradima i prelijepom mediteranskom hortikulturom. Sobe su prostrane i autentično, nenametljivo luksuzne s fantastično udobnim krevetima, puno jastuka, velikim televizorima, lijepim kupaonicama i namještajem prilagođenim ambijentu unutrašnjosti Istre. Meneghetti danas podsjeća na elitna ladanjska imanja na jugu Francuske, sa svim prednostima modernog hotela. Na stanciji se, naravno, i dalje proizvode ulje i vino, no vinska karta nije limitirana na kućne etikete pa smo tako večeru završili senzacionalnim Graham’s Tawnyem iz 1972.godine. Meneghetti je sigurno najljepši hotel u Istri, a možda i u cijeloj Hvatskoj.

2. Adriatic, Rovinj

Gradski rovinjski hotel, projekt Maistrina direktora Tomislava Popovića, spada među vrlo rijetke uspješno obnovljene hotele palače u nas. Adriatic je fenomenalno duhovito uređen, s optimalnim korištenjem prostora u sobama koje ne mogu biti prevelike, s izvrsnim detaljima u kupaonicama, i s barom koji drži golem broj relevantnih svjetskih whiskya. Adriatic se nametnuo kao središte rovinjskog javnog života, što i jest jedna od bitnih funkcija svakog gradskog hotela koji drži do sebe.

3. Monte Mulini, Rovinj

Monte Mulini klasični je veliki luksuzni hotel, s dobrim i lošim stranama takvog statusa. Međutim, ono što Monte Mulini stavlja na treće mjesto ove liste jest najbolje uređena, zaista luksuzna plaža i njen bar Mulini Beach, na čije bi uređenje bio ponosam svaki od obalnih hotela na Miami Beachu.

4. Kempinski, Savudrija

Kempinski je danas već veteran istarske luksuzne hotelske scene. Golf igralište, veliki bazen, prostrane sobe i stanoviti osjećaj razmaženosti njegovi su glavni argumenti. Ne odveć atraktivna plaža narušava ukupni dojam.

5. San Rocco , Brtonigla

Pogled na maslinike i veliki bazen, i svi mogući mirisi i zvukovi istarske prirode vežu vas uz San Roccovu terasu satima i satima, i naprosto ne želite nikamo otići. Osim tog, euforično meditativnog ambijenta, glavni je San Roccov argument gastronomija. Vrijedna i pametna obitelj Fernetich već godima drži San Rocco u najužem vrhu istarskog i hrvatskog kulinarstva. Sobe, međutim, trebaju stanoviti face lifting, pa pretpostavljamo da će se Fernetichi uskoro upustiti u tu investiciju.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.