Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Malvazija Korona 2015. obitelji Franković iz Buja osvojila je zlatnu Decanterovu medalju

obitelj-frankovic-decanter2018

Organizatori Decanterovih svjetskih vinskih nagrada (DWWA), najvažnijeg međunarodnog ocjenjivanja vina, jučer su vinare koji su prijavili svoja vina obavijestili o rezultatima. Nakon što su zlata objavili Badel za Korlat Syrah iz 2014.  te Jakša Krajančić za pošipe Nerica i Mindel iz 2016., obitelj Franković iz Buja na Facebooku stranici vinarije danas je objavila da su Decanterovi ocjenjivači njihovim vinima ove godine dodijelili zlatnu i srebrnu medalju.

Njihova odležana malvazija Korona iz 2016. na Decanterovu je ocjenjivanju osvojila zlatnu medalju, a Teran srebrnu. Frankovići su za Koronu 2015. lani na DWWA dobili srebrnu medalju, dok su za pasito muškat Luna d’Oro osvojili 95 bodova. Vinogradi obitelji Franković nalaze se na čuvenom zapadnoistarskom položaju Santa Lucia. Malvazije Franković bile su i među najuspjelijima koje smo kušali na ovogodišnjem en primeuru, a Korona 2016. osvojila je i zlato na Vinistri.

S obzirom na to da su još do prije tri godine bili šire nepoznati na hrvatskom tržištu, Frankovići su u relativno kratkom roku napravili značajan iskorak. Njihova vina ulaze na karte najprestižnijih hrvatskih hotela i restorana, poput Esplanade gdje ih toče na čaše.

Svi rezultati ovogodišnjih Decanterovih svjetskih vinskih nagrada javno će biti dostupni 29. svibnja.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.