Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Aleš Kristančič iz Movie u srijedu gostuje u Zagrebu!

movia-kristancic

Na ovaj smo, inače posve konvencionalni naslov, stavili uskličnik jer je Aleš Kristančič, vlasnik vinarije Movia iz Goriških brda, najveći showman slovenske vinske industrije, pa se tako većina njegovih prezentacija vina pretvara u stanovitu vrstu spektakla. Stoga je prilično teško predvidjeti kako će izgledati Kristančičevo zagrebačko gostovanje u Noelu, u srijedu 3. travnja.

Jedino smo prilično sigurni da neće biti dosadno, i da ćemo piti vrlo dobra do odlična vina. Aleš Kristančič jedan je od najvažnijih slovenskih vinara unatrag četvrt stoljeća. Vina s etiketom Movia svojedobno su bila dio obavezne lektire skoro svih hrvatskih restorana i hotela koji su držali do sebe.

https://www.facebook.com/NoelZagreb/photos/a.188864108203512.1073741828.188841328205790/442392592850661/?type=3&theater

No, što zbog zaoštravanja političkih odnosa između Slovenije i Hrvatske, a što zbog problema s uvoznicima, Movia je polako počeo nestajati s hrvatskih vinskih lista. Kristančičeva vina sada uvozi lošinjska Jadranka, velika i ozbiljna firma koja bi mogla proširiti Movijinu dostupnost u Hrvatskoj. Jadranka je i suorganizator večere u srijedu, na kojoj se osobito veselimo oranžu Lunar te Velikom belom i Velikom rdečem, vinima koja su pokazala da izvrsno stare.

Zanimljivo je da je Aleš Kristančič bio prvi winemaker za istarsku vinariju Meneghetti. U kasnu jesen lanjske godine, Kristančič je nakon točno deset godina ponovo gostovao u Meneghettiju, gdje je održana Movijina vinska večera

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.