Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Dobro je što je Michelin ovoga puta posjetio i unutrašnjost Hrvatske

mala hiza

Ove su godine Michelinove preporuke i Bib Gourmand stigle i u Zagorje, Slavoniju i Baranju. Riječ je o jednom od najpozitivnijih elemenata novog Michelinova vodiča za Hrvatsku. Prvo, premda hrvatska turistička strategija podrazumijeva razvoj turizma u unutrašnjosti, za što Slavonija i osobito Baranja imaju golemi potencijal, efektivno se na tome dosad nije ništa učinilo. Stoga bi Michelinov dolazak možda mogao simbolizirati početak ulaska istočne Hrvatske na globalne turističke karte. A Slavonija i Baranja zaista imaju što ponuditi: od divljih parkova poput Krndije, Papuka i svjetski vrijednog Kopačkog rita, do uzornih vinograda i farmi. Slavonija i Baranja u idućih bi pet do deset godina morale postati samo srce hrvatskog kontinentalnog turizma. Osim toga, ozbiljna restoranska industrija u istočnoj Hrvatskoj već dugo ne postoji. Procedure i prakse istočnohrvatskih restorana značajno zaostaju za zagrebačkim, istarskim ili kvarnerskim. Stoga se želimo nadati da će Michelinove preporuke za slavonske, baranjske i srijemske restorane potaknuti razvoj restoranske industrije u istočnoj Hrvatskoj.

 

Restorani iz unutašnjosti u Michelinovu vodiču 

Bib Gourmand

Preporuke

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.