Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Duck Fast Bistro je prva POP preporuka u hrvatskom izdanju vodiča Gault&Millau

duck

Novo izdanje vodiča Gault&Millau posvećeno hrvatskim restoranima predstavljeno je početkom tjedna na Kongresu ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore u Šibeniku. Tiskano izdanje vodiča najavljeno je za 2018. godinu a na web stranici Gault&Millau Hrvatska kao i na njihovom Instagram profilu mogu se pogledati dosad dodijeljene ocjene, na web stranici su trenutno 33 restorana.

Gault&Millau restorane ocjenjuje na skali od 1 do 20. Restorani s manje od 10 bodova obično ne ulaze u vodič. Bodovi se dodijeljuju na temelju kvalitete kuhanja, dok su komentari o servisu,cijenama i ambijentu restorana odvojeni. Na temelju osvojenih bodova, restorani dobivaju toke. Najviša ocjena je pet toka. Sve o vodiču Gault&Millau, njegovoj osebujnoj povijesti i utjecaju, možete pročitati OVDJE

Monte

U Hrvatskoj je najviša ocjena, četiri toke, zasad dodijeljena rovinjskom Monteu koji vode chefovi Tjitske i Danijel Đekić. Tri toke imaju savudrijska Pergola chefa Fabrizia Vežnavera, restoran hotela Amfiteatar, Wine Vault rovinjskog Monte Mulinija, moščenićki Johnson, Damir & Ornella i Pepenero iz Novigrada, restoran Alfred Keller u lošinjskom hotelu Alhambra, i Draga di Lovrana. Sjajna Batelina chefa Davida Skoke ima dvije toke, koliko i opatijska Villa Ariston i restoran Marine Gaši.

https://www.instagram.com/p/BbeWOopFBiv/?taken-by=gault_millau_croatia

Gault&Millau je nedavno uveo i novu kategoriju POP preporuka,  izbor trendovskih, pristupačnih restorana, bistroa i barova. Glavni kriterij osim hrane u POP preporukama su koncept, ambijent i popularnost. Time Gault&Millau obuhvaća restorane koji nisu u konkurencij iza njegove toke, ali zbog dobro pogođene pozicije i priznanja publike zaslužuju biti u vodiču. Prva POP preporuka u Hrvatskoj je Duck Fast Bistro Borne Janeša i tima bistroa Pod zidom, kojemu se nedavno pridružio chef Teo Ivanišević.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.