Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Johnson je baš jako dobar klasični riblji restoran

Veliki slovensko talijanski vinar Joško Gravner ubraja Johnson medju svoje najdraže hrvatske restorane. Gravner je zakleti neintervencionist u podrumu. U Johnsonu u Mošćeničkoj Dragi uvjereni su neintervencionisti u kuhinji. Oni naprosto poslužuju najsvježije morske životinje do kojih uspijevaju doći, i to rade prilično precizno stalno ponešto napredujući. U Johnson, naime, dolazimo desetak godina: čini nam se da prezentacija nikad nije bila čišća i urednija. Osim toga, svako jelo koje smo jučer probali obogaćeno je prikladnim umakom ili emulzijom ( u  nekim se umacima prejako osjetila kiselina citrusa).

Sirovi repovi škampa bili su jako veliki, jako slatki i oplemenjeni žličicom delikatnog kavijara od škampa. Sirova palamida u umaku od soje i agruma bila je svilenkasto mekana i senzacionalno bogata u okusu, kao i dondole pune mora pomiješanog s uljem i peršinom.

Omanji kovač, koji mora da je u subotu ujutro doplivao u restoran, svojim je plemenitim okusom i nježnom teksturom maestralno demonsritao zašto mnogi Hrvati smatraju šanpjera najboljom jadranskon ribom. Mi, načelno, preferiramo trilju, no jučer je kovač pobijedio, budući da je trilja od kamena poširana u foliji i servirana na slatkom povrću, poslužena s lijepo ljubičastom ali neugodno i nejestivo ljigavom kožom. Želi li Johnsonova kuhinja tako pripremljene ribe iznositi s kožom, od nje treba napraviti neku vrstu čipsa.

Neupotrebljiva triljina koža bila je ujedno i jedina pogreška na inače sjajnom ručku, koji nas je koštao oko 1100 kuna. Vinska karta, s tek nekoliko zaista ambicioznijih etiketa (Kozlovićeva nova Santa Lucia, Coronicina Gran Malvasia, Kabolina Unica , Tomčev Rose Brut), nedostatna je za tako dobru ribu, rakove i školjke. Johnson je klasični, konvencionalni, visokokvalitetni riblji restoran kakvih bi na Jadranu željeli vidjeti više.

JOHNSON
Mošćenička Draga

HRANA 4/5  VINSKA KARTA -3/5  AMBIJENT 3/5  POSLUGA -4/5
sve kreditne kartice


Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.