Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Vinodol je otvorio zagrebačku sezonu sarmi

vinodol-sarma-g

Sarma je ultimativni hrvatski comfort food, u što smo se višekratno uvjerili otkako smo pokrenuli Kult Plave Kamenice. Svaka rečenica o sarmi povećava čitanost i dobiva lajkove na Facebooku i Instagramu. Hrvati naprosto obožavaju sarmu. Stoga je logično da zagrebački restorani, i oni vrhunski, prate ukus svojih posjetitelja. Pa je tako Vinodol, usprkos sunčanim danima i visokim temperaturama, otvorio sezonu restoranskih sarmi u centru Zagreba.
Vinodolova ovogodišnja sarma pripremljena je i prezentirana u duhu pročišćene i elegantne nacionalne kuhinje, kakvom se Vinodol bavi otkad je vlasnik Dražen Boban u svojoj kuhinji udružio chefove konzultante Marija Čepeka i Zdravka Tomšića. Vinodolova se sarma poslužuje uredno, na velikom plitkom pravokutnom bijelom tanjuru.
Same su sarme položene na tanko razvučeni, skoro svilenkasti pire od krumpira. Sarme nisu punjene mješavinom svinjetine i govedine kao što je to uobičajeno u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, nego čistom govedinom, na čemu čestitamo chefovima konzultantima. Same sarme srećom nisu prevelike. Još je važnije da umakom ne plivaju lokve masnoće tako tipične za većinu restoranskih, ali i mnoge kućne sarme. Masnoću osigurava solidna šnita dimljene svinjetine, uredno naslonjena na sarmu. Vinodolova ovosezonska sarma najsuptilnija je verzija tog kultnog jela, koju smo dosad vidjeli i probali u zagrebačkim restoranima.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.