ManO2 je jako dobar restoran. No, stalno nam se čini da bi mogao biti spektakularan. A nije.

Hrvoje Kroflin, voditelj i chef restorana ManO2, jedan je od najboljih hrvatskih kuhara. Dapače, dva stroga, besprijekorno ugledna veterana, Mario Čerhak i Jeffrey Vella, još uvijek relativno mladog gospodina Kroflina smatraju najkompetentnijim i najtalentiranijim zagrebačkim chefom. ManO2 u Green Goldu jedan je od najljepše uređenih restoranskih prostora u gradu, a posluga je jako dobra. No, ManO2 stalno isporučuje manje nego što bi mogao. Evo zašto.

Fiksni meni je kratak, što je dobro, ali i pomalo nemaštovit, što je loše, pogotovo ako se neka od ukupno petnaest ili dvadeset jelapoput rekonstrukcije patke, tartara, bisa od tune ili spring rollsa ponavljaju već godinama. Osim toga, s kratkog su fiksnog jelovnika u srijedu nedostajala tri jela.

Karta steakova dulja je od cijelog menija, što ostavlja dojam da je ManO2 primarno steakhouse. U svakom slučaju, izvrsno je što drže Creekstoneovu govedinu, kao i charolais. Oval s ribama danas je izgledao upravo senzacionalno, s triljama od kamena, ipak najslasnijim jadranskim ribama, u glavnoj ulozi. I oval s ribama i daska sa steakovima iznose se pred goste, pa tako gosti mogu zaključiti da su došli u kombinaciju ribljeg restorana i steakhousea. Zašto je ovo važno? Zato što smo uvjereni da bi se ManO2 trebao graditi oko Kroflinova kuhanja, a ne oko velikih rakova, riba i steakova, koliko god oni bili atraktivni.

Danas smo u Manu2 ručak počeli izvrsnom Kroflinovom verzijom soparnika: na hrskavom se tijestu osjetio okus roštilja, mozzarella je ljepljivo povezivala soparnikove plohe, a ulje od peršuna i graškove klice učinile su cijelo jelo svježim i modernim. Riječ je o najfinijoj verziji soparnika koju smo ikad probali. Zatim smo pojeli sjajnu trilju u pjenici od cvjetače, koja je poslužila kao perfektna podloga za debele i žestoko jodizirane triljine filee. Ručak smo završili lijepo dizajniranom selekcijom sireva, uz koje smo dobili nekoliko briljantnih domaćih džemova i muštardi.

ManO2 je jako dobar. No, nedostaje mu sustavni autorski rukopis za koji je Kroflin sposobniji od većine hrvatskih chefova. I nedostaje mu novi jelovnik, koji bi odražavao taj rukopis. Vinska karta i dalje je mjestimično neprijateljski skupa, ali sadržajno najkompetentnija dosad. Izbor vina na čaše je dosadan, osim kad je riječ o Mjesecu Toscane, akciji zagrebačkog Acrobata, uvoznika velikih talijanskih i francuskih vina.

MANO2
Green Gold, Zagreb

HRANA 4/5  VINA-4/5  POSLUGA 4/5  AMBIJENT 4/5
sve kreditne kartice


FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

LISTE, RECEPTI...

VIEW ALL

12 najboljih zagrebačkih restorana za 2017. (novi preuzimaju vodstvo)

Zagrebačka restoranska scena bila je iznimno turbulentna od…

LJETO 2017. Najbolji hoteli na sjevernom Jadranu

Na hrvatskoj se obali svake godine otvori po…

Trebaju li hrvatskoj gastrohoteli? Nabrojali smo šest dobrih

Oxfordski Le Manoir aux Quat’Saisons tipičan je primjer…

Prema Booking.comu zagrebački su hoteli i dalje najjeftiniji u srednjoj Europi

U utorak 25. srpnja ujutro, usred turističke sezone…

Pet pogrešaka koje ne smijete učiniti kad otvarate restoran

U Zagrebu je unatrag nekoliko godina otvoreno više…

Lost in the supermarket? Sedam odličnih proizvoda koji mijenjaju sliku o kupnji u samoposluživanjima

Supermarketi su sinonim za široki izbor masovno dostupne…