Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U obiteljskoj konobi Most u Buzetu pojeli smo odličnu maneštru i ne tako dobre raviole s tartufima

Kad smo ušli u konobu Most dočekalo nas je otprilike stotinjak glasnih austrijskih turista. U cijeloj toj gužvi osoblje je ostavilo dobar dojam. Gotovo odmah su nam našli stol za dvoje u urednom ambijentu.

Osim što je popularan medu turistima Most je i omiljeno lokalno okupljalište, što se moglo vidjeti po raspravama pretpostavljamo stalnih gostiju pred restoranom. Most je i jedan od rijetkih primjera hrvatskog ugostiteljstva u kojem ista obitelj vodi restoran već 90-ak godina. Most je po svemu klasična istarska konoba, s preširokim jelovnikom, kojoj ne trebaju bečki odresci i pizze koje nisu najatraktivnije. Ono što je atraktivno jest zaista domaća ponuda određenih jela.


Primjerice, maneštra s bobićima koju smo probali na početku ručka bila je izvrsna i jeftina. Porcija maneštre, koju bi možda i više istarskih konoba trebalo nuditi ako žele njegovati svoju tradicionalniju stranu, stoji šest eura. Što je vrlo dobra vrijednost za novac s obzirom na količinu i okus. Domaći kruh koji smo dobili uz maneštru sasvim je zadovoljavajuć. Lošije strane ove simpatične obiteljske konobe su ipak u tome što ne poštuju u potpunosti određene procedure u kuhinji.

Primjerice, maneštra s bobićima koju smo probali na početku ručka bila je izvrsna i jeftina. Porcija maneštre, koju bi možda i više istarskih konoba trebalo nuditi ako žele njegovati svoju tradicionalniju stranu, stoji šest eura. Što je vrlo dobra vrijednost za novac s obzirom na količinu i okus. Domaći kruh koji smo dobili uz maneštru sasvim je zadovoljavajuć. Lošije strane ove simpatične obiteljske konobe su ipak u tome što ne poštuju u potpunosti određene procedure u kuhinji.

Pašta s tartufima besmislena je kad se tartufi na tanjuru moraju boriti s nekim hibridnim umakom na bazi vrhnja i bechamela. Iako je pohvalno da Most ne koristi tartufatu što bi u Buzetu bio zločin, ipak bi trebao koristiti bolje umake za tjestenine. Ravioli su također punjeni nekim dosta teškim sirom. Kobasice su korektne, ali ništa više od toga, dok su kroketi navodno domaći u što vjerujemo, ali nisu imali najbolji okus. Opet je pohvalno što se Most trudi kuhati domaća jela, ali neki put u tome i ne uspijeva u potpunosti.

Hrana u Mostu je na granici. Neke stvari poput maneštre su hvalevrijedne i fantastične za potpuni doživljaj, dok su druge na granici fejkanja,  poput tjestenine. Loše je i što Most ima u ponudi vino samo jednog ne baš najboljeg proizvođača. Ipak, dobro je što imaju u ponudi craft pive nano pivnice Bruman iz Buzeta, čija su piva medu boljima na jakoj istarskoj sceni. Servis je funkcionirao jako dobro. 

KONOBA MOST

HRANA -3. VINO 2. PIVO 3  SERVIS +3  AMBIJENT 3 

VISA Inspire_logo_web copy
PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

})