Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Otvaranje zadarskog Nomua izazvalo je, zasluženo, veliki pozornost u Dalmaciji

nomu-g

Slobodna Dalmacija proglasila je dolazak zagrebačkog sushi bara Nomu u Zadar “početkom gastronomske transformacije Kalelarge.” Nomu se u Zadru otvorio prošle subote, a ovako pozitivne reakcije lokalne javnosti nisu neobične.

nomu-1

Zadar je razvijen, lijep i razmjerno bogat grad koji, međutim, već godinama pati od manjka dobrih restorana: tu su konoba Skoblar, Pet bunara i možda još dva ili tri bolja lokala. No, Zadar, primjerice, dosad nije vidio restoran Nomuovih ambicija kad je riječ o vinu. Nomu, naime, ima kartu s više stotina etiketa, a vrlo se mnogo vina toči na čaše. Zadar, također, dosad nije vidio restoran s ručno izrađenim nigirijem s masnom plavom tunom.

nomu-7

Inače vrlo korektan zadarski fusion restoran Maguro na jelovniku nema masnu tunu ni hamachi. Prvi Nomu otvorio se u Zagrebu prije godinu i pol. Do danas je stekao dosta ozbiljan renome među zagrebačkom restoranskom publikom, koja na jednom mjestu može jesti i jako dobar sushi i vrhunske pršute i uz to listati jednu od najopsežnijih vinskih karti u gradu. Vlasnik Nomua Alex Nardin poslije Zadra najavljuje otvorenje  u Novigradu. Novigradski Nomu trebao bi početi raditi u svibnju.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.