Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

El Toro idući tjedan predstavlja novi meni, s wagyuom, škampima, kavijarom, jelenjim fileom i izvrsnom juhom od krastavaca i manga

el-toro.g

El Toro, jedan od najpopularnijih zagrebačkih restorana, sredinom idućeg tjedna uvodi novi jelovnik. Novi El Torov meni obilježavaju dva bitna usmjerenja. S jedne strane, riječ je o uvođenju pojedinih najboljih sastojaka koji se mogu nabaviti u Hrvatskoj, poput japanskog wagyua, živih kvarnerskih škampa, kavijara i T Boneovih dugo odležavanih steakova. S druge strane, radi se o više izvrsnih jela kreativne kuhinje chefa Marija Mihelja i njegovih mladih suradnika.

el-toro-dagnje

Današnji smo pretpremijerni ručak u El Toru počeli raskošnim tartarom od hamachija sa oscietra kavijarom. Slijedio je spektakularni nigiri sa toplim, velikim repom škampa, umakom od yuzua i kavijarom. Zatim smo probali hladnu juhu od krastavaca i manga s velikim, hrskavim krekerom od paškog sira. Za mjesec ili dva, kad postane vruće i kad krastavci dobiju više okusa, ta će juha vjerojatno postati jedno od najprodavanijih El Torovih jela. Salata od kvinoje s avokadom i čipsom od sezama lijepo je dizajnirana vegetarijanska opcija (ljubitelji mesa mogu naručiti verzije s kozicama ili biftekom). Sabljarkin steak sa zelenom korom od panka, peršina i timijana na blago pikantnoj kremi bitno diže dosadašnji repertoar El Torovih ribljih jela.

el-toro-tartar

File romba s katsobushijem i aiolijem od vlasca još je ukusniji i ekspresivniji. Lignje, koje se serviraju sa zelenim mesnatim dagnjama, zarezane su kao u gastronomskim kineskim restoranima pa su dobile dodatnu teksturu i atraktivnu formu. 

Savršeno pečeni jelenji file označio je treći vrhunac našeg kušanja novog El Torova menija: meso je bilo crveno, umjereno puno hemoglobina i zaista moćno. Chef Mario Mihelj novim je menijem podigao El Toro na iznimno relevantnu gastronomsku razinu.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.