Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U lovranskom Ganeumu u četvrtak gostuje plešivička vinarija Kolarić/Coletti

ganeum-coletti

U ovo doba godine mnogi najbolji restorani ne rade već su na kolektivnim godišnjim odmorima ili preuređuju prostore. Međutim, jedan od najboljih kvarnerskih restorana, lovranski Ganeum, skoro cijele ove zime radi više nego ikada. U Ganeum chefa Roberta Benzije, krajem prošle godine prešao je i jedan od talentiranijih hrvatskih mladih kuhara i kandidat za najboljeg mladog kuhara godine Kulta Plave Kamenice, Jurica Obrol, što je svakako značajno pojačanje.

kolaric-web
Franjo Kolarić
kolaric-pinog-grigio

Nakon mnogih tematskih večeri posljednjih mjeseci, Benzija i Obrol u četvrtak 26. siječnja u 19 sati najavljuju gostovanje plešivičke vinarije Kolarić Coletti, za koju pripremaju poseban šestoslijedni jelovnik. Franjo Kolarić prvi je hrvatski vinar koji je, uvidio golemi potencijal sivog pinota i specijalizirao se za ovu sortu. Kolarić je i jedan od najistaknutijih hrvatskih proizvođača vina iz amfore.

Zanimljiva večera, podjednako orijentirana na ribu i mesna jela, počinje tartarom sa zasekom uz koji će se točiti pjenušac Blanc Nature iz 2018. Za prvi slijed posluživat će se tartar brancina s jabukom, a uz njega Pinot Grigio iz 2021. Uz brodet i verzot Kolarić je pripremio jedno od svojih najboljih vina, Pinot Grigio Francesco Grande cuvee. Slijedi rižoto od čičoka s obrazima uz kojeg se toči Grande Grigio iz 2019. Glavno jelo menija je porchetta s narom, sparena s Pinot Nerom iz 2018. godine. Večera završava mousseom od skute i briljatnim Kolerićevim Amfora Grigiom.  Jelovnik jednog od najboljih hrvatskih bistroa zvuči oraspoložavajuće za tmurne kvarnerske dane. Večera s jelima i vinima, uz živu muziku, košta prijateljskih 55 eura.

COLETTI U GANEUMU

Stari Grad 5, Lovran

Četvrtak 26. siječnja 2023.

19:00 sati

Cijena 55 EUR po osobi

Rezervacije na 051 294 444

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.