Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Isprobali smo drive in sushi. Točan je, praktičan i ukusan. I bar malo podsjeća na odlazak u restoran

tekka-drive-in

Danas u 15.55 nazvali smo zagrebačku Tekku, prvi sushi restoran koji je uveo drive in sustav preuzimanja hrane. Naručili smo ukupno pet jela: spring rollse, tori karaage, sushi Tekka, sushi Osaka, rolice punjene hrskavim rakovicoma meke ljuske. Gospodin koji nam se javio rekao je da hranu možemo pokupiti za 45 minuta.

Pred Tekku smo došli u 16 i 37. Prilaz restoranu omogućuje da u redu istodobno stoji pet do šest automobila. Pred restoranom je podignut red stupića povezanih lancima, tako da se nitko ne može približiti ulazu u restoran. Između dva stupića smješten je stolić  natpisom Tekka Drive IN, dvije dostavne vrećice s Tekkinim logom i drugim natpisom kojim se goste moli da ne izlaze iz automobila.

tekka-drive-in-pult

Parkirali smo kraj stolića. Ručak je bio spreman u 16 i 39  Kutije s hranom donio nam je konobar s maskom i rukavicama. U Tekki su nam rekli da se toliko dugo čeka jer se svako jelo priprema od početka, ništa nije skuhano ili zarolano unaprijed. Kad smo Tekkina vlasnika Marija Mindera pitali isplati li se taj posao, rekao je da uz Vladine mjere i određene uštede restoran može funkcionirati sa svim zaposlenima, premda je, naravno, riječ samo o ublažavanju štete izazvane zatvaranjem restorana zbog epidemije korona virusa, i nije usporedivo s prometom iz normalnog vremena.

tekka-drive-in-sushi

Sam sushi bio je zaista izvrstan. I nigiri i rolice vrstili su nas u dane kad smo redovito ručali i večerali u zagrebačkim sushi restoranima. Drive in u Tekki, osim što spada u sasvim uzak vrh trenutne zagrebačke restoranske ponude, nekako najviše podsjeća na osjećaj odlaska u restoran. Ako ništa drugo, barem vam hranu donesu stvari konobari iz stvarnog restorana. 

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.