Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
aqua-panna-banner
Divider Text

Gdje još otvoriti pizzeriu u Zagrebu? Nećete vjerovati, ali jako je puno vrhunskih lokacija

pizza-renesansa

Pizzerie su, dakle, najpopularniji restoranski žanr u Zagrebu. U gradu trenutno radi više od sto pizzeria, a nove se svakodnevno otvaraju. Prije desetak dana isprobali smo Park u Martićevoj, danas Bros u Trakošćanskoj, u svibnju ili lipnju Duksu na Bundeku, dok još nismo stigli u Bastu na Jarunu. Franko’s Pizza & Bar u Branimirovoj, o kojoj smo često pisali, apsolutno je najvažnija zagrebačka pizzeria otvorena unatrag godinu dana. Što je zajedničko svim ovim novim pizzerijama, kao i većini starih? Ni jedna se ne nalazi na najboljim gradskim lokacijama.

Renesansa zagrebačkih pizzeria, od Malešnice, Voltinog i Bundeka, do Branimirove i Martićeve bitno je kvartovski fenomen, što znači dvije stvari . Prvo, usprkos sto i nešto zagrebačkih pizzeria, u strogom centru Zagreba i dalje jedva da možete pojesti dobru pizzu. I drugo, vjerojatno je došlo vrijeme da se pizzerije počnu otvarati na najkomercijalnijim gradskim lokacijama. Evo naše liste potencijalnih vrhunskih lokacija za zaista dobre pizzerije.

1. Teslina i Masarykova

Dvije glavne zagrebačke restoranske ulice nemaju baš ni jednu pizzeriu, osim bezveznog fast fooda na početku Tesline.

2. Tkalčićeva

U turističkom dijelu Tkalčićeve također ne postoji ni jedna prava pizzeria, a veliki ugostiteljski prostori poput bivše Atlante i Ivice i Marice stoje prazni.

3. Potez od Frankopanske do Prolaza Tuškanac

Dežman je pokazao da ta lokacija ima golemi ugostiteljski potencijal. Obližnji Swanky i Evergreen također odlično rade. Riječ je o idealnoj lokaciji za pizzeriju, jer pizza ne konkurira ni Dežmanu ni Evergreenu, a ni Soi Fusion Baru ni Pupitresu.

4. Petrinjska

Petrinjska ima sve moguće oblike street fooda, plus dvije velike slastičarne, ali nema pizzeriju

5. Europski trg

Europski trg uvijek je prepun hrane. Konkurencija se pojačala dolaskom Franko’s Street Fooda. Pizze, međutim, nema. U lokalu kraj današnje vinoteke Svijet vina u osamdesetim i devedesetim godinama uspješno je radila pizzeria Lavica

6. Gornji grad

Na cijelom Gornjem gradu i pristupnim ulicama nema ni jedne pizzerie, što se nije dešavalo ni u komunizmu.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.