Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Pizzeria Bros na Trešnjevci ugodan je lokal s korektnom, pomalo nostalgičnom pizzom

bros-pizza

Na vrhu Brosova menija crvenim slovima piše tradicionalna napolitanska pizza. Pizza u Brosu, nedavno  otvorenom lokalu u Trakošćanskoj ulici, malo bliže Trešnjevačkom placu nego Domu  sportova, zapravo nije prava napoletana, kao u O’Hari ili Franku.

Riječ je o starinskom, pomalo nostalgičnom stilu pizze kakav je u Zagrebu bio popularan u osamdesetim godinama, kad je došlo do prve ekspanzija gradskih pizzeria. To znači da pizza u Brosu ima zadebljani, lagano spužvasti rub, i vrlo tanku sredinu, ali rub baš i nema puno leopardova uzorka te uopće nije hrskav, dok je sredina  pomalo palačinkasta.

Takve su se pizze pekle u legendarnim Šestinama, samo što su u jednoj od prvih pravih  zagrebačkih pizzeria bile bitno manje.

Bros drži dvadesetak  pizza od 42 kune za marinaru do 78 kuna za pizzu s bresaolom. Uz pizze, tu su još četiri salate (caprese, s inćunima, s pancetom i tunom) nekoliko sendviča i deserti poput tiramisua. Koncept pomalo podsjeća na montrealski lanac pizzeria Bros, s tim da kanadski Bros ne peče napoletane, nego thin crust pizze.

Na Sveta tri kralja u Brosu smo ručali pizzu Bros, koja košta 75 kuna. s kuhanom šunkom, pancetom, papričicama punjenima sirom i mozzarellom fior di late. Sastojci su uglavnom ok, osim otkoštenih maslina, koje su nužno bezukusne, i indiferentnog  maslinova  ulja.

No, pizza je bila ugodna, fina i uspjeli smo je cijelu  pojesti. Izbor pića bolji je uživo nego na karti. Na karti su, naime , vina navedena po sortama , bez imena proizvođača, što je neobični  amaterizam.

U stvarnosti, na čaše se toče najpopularnija hrvatska vina, poput Kozlovićeve Malvazije. Izbor piva limitiran  je na Carlsbergov portfolio. Bros je udobna, simpatična, jako dobro uređena   kvartovska pizzeria, koja bi mogla  dugo , dugo trajati.

BROS

Trakošćanska 28, Zagreb

PIZZE +3/5  VINO 2/5  SERVIS -4/5  AMBIJENT-4/5

Visa, Mastercard, Maestro

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.