Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Agava, među ostalim, kuha najbolju pašticadu u Zagrebu

agava-pasticada

Prva polovica osmog  mjeseca u Zagrebu uglavnom nije vrijeme za ozbiljne restorane. Osim Esplanadinih Zinfandela i Bistroa, dobro se može ručati samo u nekoliko restorana u dvije glavne turističke ulice. Riječ je o Carpacciu, Le Miki i Vinodolu u Teslinoj, te Agavi i Royal Indiji u Tkalčićevoj.

Agava je ovdje jedinstven slučaj. Ovaj vrlo dobri restoran chefa Belizara Miloša i sommeliera Darka Lugarića istodobno ima i fine dining i turistički jelovnik. Turistički dio karte zove se Tradicionalna hrvatska jela, a na njemu se, među ostalim, nalazi i pašticada. Kako smo zadnjih godina uglavnom uživali u Miloševu fine diningu, danas smo se stavili u ulogu stranog turista koji želi probati nešto zaista tradicionalno. Pa smo naručili pašticadu i ostali više nego ugodno iznenađeni.

Agavina pašticada daleko je najbolja u Zagrebu. Ona je bogata, slatkasta, aromatična i moćna, s mesom koje je toliko mekano da vam ne treba nož, i koje je uspjelo ostati jako sočno. Njoki su kuhani precizno, na samoj granici al dente. Njoke smo još zalili šampionskim uljem udruge Zlatna Šoltanka, koje je u Zagrebu gotovo nedostupno.

Uz ovu izvrsnu pašticadu koja košta 99 kuna, pili smo sasvim solidni Polettijev Teran iz 2015. godine. Miloševa pašticada pokazuje da se u Tkalčićevoj može pojesti vrhunski turistički ručak. Doduše, jedino u Agavi.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.