Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Jedna dobra turistička vijest: skupi hoteli već su rasprodani za Uskrs

hotel-park-bazen

Uskrs označava početak turističke sezone na moru. Skoro svi hoteli se otvaraju, a restorani za uskršnje blagdane očekuju prvu veliku navalu stranih gostiju. Usprkos sivim tonovima koji obilježavaju zadnjih godinu dana hrvatske turističke scene , sezona će početi dobro, barem kad je riječ o premium i superpremium segmentu hotelske industrije.

U četvrtak navečer provjerili smo, naime, stanje rezervacija u hotelima nekih od najpopularnijih istarskih, kvarnerskih i dalmatinskih destinacija. U mnogim hotelima za Uskrs više nema slobodnih soba. Zanimljivo je i indikativno da su rasprodani najbolji i najskuplji hoteli, što govori o poželjnom smjeru daljnjeg razvoja hrvatskog turizma.

one-suite-vrt
One Suite

U Dubrovniku, prema Booking.comu više nema soba u Excelsioru, One Suite Hotelu i Libertasu, dok su u Villi Dubrovnik bile preostale samo dvije sobe po cijeni od 7000 kuna za tri noćenja, od petka do nedjelje.

Slična je situacija i u Splitu. Booking com nudi još samo jednu sobu za uskršnje blagdane u Parku, najboljem splitskom hotelu, po cijeni od 7200 kuna za tri noći.

Šibenski Bellevue, vrlo solidan gradski hotel, jučer je također imao još samo jednu slobodnu sobu za Uskrs. Bellevue je s 2500 kuna za tri noći disproporcionalno jeftiniji od Parka, što samo dodatno potvrđuje da je Šibenik još uvijek djevičanska turistička destinacija.

navis4
Navis

Krenemo li sjevernije prema Rijeci i Istri, za Uskrs je potpuno rasprodan Navis, najbolji opatijski hotel s više od deset soba. U Rovinju, pak, nema mjesta ni u Loneu ni u Monte Muliniiju, ni u Adriaticu; okej, Rovinj je trenutno u opsadnom stanju zbog Salme Hayek i Ryana Reynoldsa i njihove filmske ekipe.

Mjesta, međutim, ima u novootvorenom Grand Parku, kojeg Booking.com nudi po prilično sumanutoj cijeni od 16 tisuća kuna za tri noći, što je više nego dvostruko skuplje od cijene za istu sobu (premium, pogled na park) po redovitom Maistrinom cjeniku.

Naposljetku, na samom zapadu Istre, klasični San Rocco obitelji Fernetich gotovo da je rasprodan (još dvije sobe), baš kao i Kempinski kraj Savudrije. Odlična popunjenost dobrih hotela za Uskrs svakako nas veseli. No, ozbiljan se novac na moru vrti u punoj sezoni. A ona je lani podbacila.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.