Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Dubrovački vjesnik piše da kapital iz Dubaija preuzima Villu Dubrovnik, te da Viktor Vekselberg traži partnera za Belvedere

villa-dubrovnik

Villa Dubrovnik možda je najbolji hrvatski hotel na obali, uz brački Lemongarden. Villa Dubrovnik u vlasništvu je turske grupacije Dogus, koja drži i D-Resort i marinu u Šibeniku, i koja je htjela preuzeti zadarski marinu, te u centru Zadra otvoriti luksuzni hotel s pet zvjezdica. Dubrovački vjesnik na svojoj novoj naslovnici i u glavnom tekstu u aktualnom broju, tvrdi kako je jedan investicijski fond iz Dubaija, čiji predstavnici uskoro dolaze u Dubrovnik, spreman u dubrovački turizam investirati do milijardu dolara, te da kane preuzeti Villu Dubrovnik.

Predstavnici Dogusa kažu, međutim, da nemaju namjeru otići iz Dubrovnika i Hrvatske. Dubrovački vjesnik nadalje piše kako je fond iz Dubaija zainteresiran za ulazak u vlasničku strukturu projekta Belvedere.

Riječ je o izgradnji ultraluksuznog hotela na mjestu starog Belvederea, koji je uništen u ratu. Vlasnik Belvederea je ruski milijarder Viktor Vekselberg. Hrvatski biznismen Davor Štern u Vekselbergovo je ime kazao Dubrovačkom listu da se Belvedere ne prodaje, ali je potvrdio da ruski oligarh razmišlja o angažiranju manjinskih partnera za izgradnju hotela.

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

Dubrovački vjesnik piše da kapital iz Dubaija preuzima Villu Dubrovnik, te da Viktor Vekselberg traži partnera za Belvedere

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min