Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Ruski milijunaš Viktor Vekselberg napokon je dobio dopuštenje za gradnju Belvederea

belvedere-dubrovnik

Kako u novom broju objavljuje Dubrovački vjesnik, Visoki trgovački sud donio je pravomoćnu presudu kojom se omogućuje početak gradnje novog hotela Belvedere na mjestu starog, svojedobno najluksuznijeg hotela u bivšoj Jugoslaviji. Naime, Viktor Vekselberg, jedan od najpoznatijih stranih investitora u hrvatski turizam, prije nekoliko godina kupio je Belvedere za 12,2 mlijuna eura. No, hrvatsko-engleski podzuetnik Zvonko Stojević stavio je zabilježbu na hotel, smatrajući da se u procesu prodaje nisu poštovala njegova vlasnička prava.

Poslije više godina na sudovima, početkom srpnja donesena je pravomoćna presuda u Vekselbergovu korist, što znači da se jedno od najspektakularnijih ulaganja u hrvatski turizam napokon može početi realizirati. Hotel Belvedere otvoren je 1985.godine, te je odmah postao okupljalište ondašnje jugoslavenske estradne, sportske i poslovne elite.

Početkom rata se, zbog svog strateškog položaja na izbočenoj stijeni preko puta Lokruma, pretvorio u važan borbeni položaj hrvatskih oružanih snaga, pa je u borbama teško oštećen. Radi kompliciranih vlasničkih odnosa, na kosturu Belvedera dvadesetak se godina ništa nije radilo, dok ga naposljetku, nije kupio Viktor Vekselberg, jedan od najbogatijih ruskih tajkuna koji je u Dubrovniku prije desetak godina otvorio retoran Gil’s (današnji 360).

Arhitektonski planovi za novi Belvedere izgledaju prilično impresivno, Projekt potpisuje studio 3LHD, koji je u dizajnirao i novootvoreni One Suite Hotel u Srebrenom, najbolje Maistrine hotele u Rovinju te nedavno dovršeni veliki hotel u Kini. Belvedereov je tim nedavno pojačan menadžerom iz legendarnog švicarskog hotela Dolder Grand, a ljudi upućeni u projekt tvrde kako će novi Belvedere biti uvjerljivo najluksuzniji hotel na hrvatskoj obali.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.