Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Šibenik je u Bellevueu napokon dobio vrhunski hotel

bellevue-kupaonica

U četvrtak oko podneva rezervirali smo sobu s pogledom na more u novom šibenskom hotelu Bellevue. U formularu Booking.coma napisali smo da želimo platiti American Expressom. I na Bellevueovoj web stranici omogućuje se bukiranje i plaćanje Amexom. Međutim, kad smo se pojavili na recepciji, rekli su nam da American zapravo još ne primaju jer su otvorili tek u srijedu, a čovjek iz banke nije im donio POS uređaj za Amex. Problem? Nema problema. S vrlo ljubaznom šeficom prodaje i recepcionerkom dogovorili smo plaćanje fakturom po našem povratku u Zagreb.

bellevue-zgrada

Dobri hoteli razlikuju se od loših i po tome što gostima brzo i efikasno rješavaju probleme. Pa smo odmah vidjeli, po ponašanju osoblja, da je šibenski Bellevue dobar hotel. Po uređenju i komforu soba, Bellevue ja pak daleko najbolji šibenski hotel. Soba koju smo rezervirali zauzima četrdesetak kvadrata, s velikim staklenim stijenama koje gledaju i na grad i na more. Krevet je odgovarajuće velik, jako udoban, s hrpom mekih jastuka. Televizor je također adekvatno velik, a kabelski se sustav ne smrzava, što se često dešava u mnogim našim inače vrhunskim hotelima.

bellevue-soba

Kupaonica je raskošno prostrana s izvrsnom tuš kabinom i lijepom, bijelom samostojećom kadom s pogledom na grad. Bellevueva je soba s pogledom na more definitivno jedna od ljepših i raskošnijih na Jadranu, i vrijedi čistih, pravih pet zvjezdica, premda hotel ima četiri.

Kao i većina drugih domaćih hotela, atraktivno uređeni šibenski Bellevue ima stanovitih problema sa softverom . Sadržaj mini bara dosadan je i dvije klase ispod ranga hotela. Hotelski su protokoli nejasni, pa u inače pomalo šlampavoj i neuglednoj hotelskoj knjizi piše doslovno kako room service radi od 7 do 11 sati, pa smo buteljku maraštine za sobu morali naručiti preko recepcije. Izbor fotografija na servisima za rezervaciju i ponekih slika na web stranici, ne prikazuje da je riječ o uzornom primjeru dizajn hotela, a osobito ne dočarava stvarni luksuz Bellevuevih soba.

Naposljetku, parking je smješten na samoj rivi, što još više naglašava potrebu za valet sustavom parkiranja. Kada gost autom dođe pred hotel, hotelsko osoblje mora preuzeti i parkirati automobil, umjesto da se gost maltretira manevrirajući rivom na kojo je vječni prometni čep. U hotelima poput Bellevuea valet parking je nužno pravilo posla.

bellevue-soba

No, usprkos ovim greškama koje se daju ispraviti u hodu, Bellevue, modernistička palača u centru grada, uvjerljivo je najbolji šibenski hotel. D Resort je pomalo industrijsko ljetovalište, dok je Life Palace limitiran prostorom. Šibenik je najperspektivnija rastuća hrvatska turistička destinacije. Riječ je o  iznimno privlačnom gradu čiju povijesnu jezgru nisu zahvatile loše strane masovnog turizma, koji se može pohvaliti Pelegrinijem, gastronomskom institucijom najviše klase, i koji je dodatno atraktivan zbog blizine Kornata s jedne, te Nacionalnog parka Krka s druge strane. Otvaranje Bellevuea strateški je korak u daljnjem turističkom profiliranju ovog lijepog grada koji  se razvija u pravom smjeru.

bellevue-marina

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.