Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
aqua-panna-banner
Divider Text

JEFTINI UŽICI Pet iznimnih vrijednosti za novac u zagrebačkim restoranima

canopy-sunday-family-reunion

Siječanj je, naravno, mjesec kad svi štedimo. I premda se približio kraju, uvijek nam se nekako čini da još dugo traje. S druge strane, jesti se mora i usprkos famoznim novogodišnjim odlukama o beskompromisnoj dijeti.

Osim što se jesti mora uvijek, bilo bi dobro jesti što ukusnije, neovisno o siječanjskim uobičajenim problemima s računima i karticama. Stoga smo za posljednji tjedan siječnja odlučili podsjetiti na neke od najboljih vrijednosti za novac, koje se trenutno mogu dobiti u zagrebačkim restoranima

Kamenice u Bora Šare, 15 kuna komad

bota-sare-kamenica-g

Bota Šare je restoran kojem se može mnogošto prigovoriti. Međutim, 15 kuna za jednu kamenicu najbolja je vrijednost za novac u Zagrebu. Evo zašto.

Prvo, kamenice upravo ulaze u svoju najslasniju fazu: jako su mineralne a postaju debele. Dakle, vrhunska gastronomska roba. Drugo, Bota Šare u Stonu ima vlastito uzgajalište kamenica, što znači da su školjke uvijek svježe.

Treće, skoro svi zagrebački restorani prodaju kamenice za veći novac. I četvrto, sirove su kamenice zapravo niskokalorične. Deset dekagrama sirovih kamenica sadrži između 45 i 60 kalorija zavisno o vrsti, te gotovo ništa ugljikohidrata. Sirove kamenice su, dakle, idealna hrana i za svakoga tko je odlučio početi novu godinu dijetom.

2. Štrukle u Esplanadinom Le Bistrou, 45 kuna

esplanade-strukle

S obzirom na ambijent Le Bistroa, razinu usluge i kvalitetu kuhanja, zvuči prilično nevjerojatno da se ondje možete najesti za 45 kuna. Dodamo li uobičajeno izvrsnim Esplanadinim štruklama jedno Zmajsko koje u Le Bistrou košta tridesetak kuna, došli smo do finog ručka za deset eura. Ponuda vrijedi do kraja siječnja.

3. Obiteljski nedjeljni ručak u ReUnionu, 120 kuna

canopy-brunch-deserti-gosti

Prošle je nedjelje ReUnion, duhovito uređeni restoran u novom hotelu Canopy by Hilton u Branimir Centru, uspio napuniti sve stolove ovom zaista iznimno atraktivnom ponudom. U ReUnionu, dakle, možete jesti koliko hoćete s buffeta koji sadrži po šest ili sedam predjela, juhu i šest glavnih jela te puno deserata, od kojih posebno ističemo jako fine domaće bajadere.

E sada, dodatna je vrijednost ovog nedjeljnog ručka, koji se zove Family ReUnion, što se jelovnik mijenja svake nedjelje, pa će se ove nedjelje pripremati, među ostalim, salata od liganja, roastbeef s hrenom, soparnik, pečena cikla s coulisom od manga, juha od gljiva s lisičicama, pečena goveđa rebra, sabljarka u sezamu, sporo pečena svinskska potrbušnica, dagnje, ravioli s pršutom i rižoto od goveđeg repa, plus Bolfanove buteljke po promotivnim cijenama.

S obzirom na to da smo prošle nedjelje vidjeli kako ljudi bez rezervacije nisu uspjeli pronaći stol, preporučujemo da rezervirate.

4. Tartar biftek u Haustor Hausu, 75 kuna

haustor-haus

Desetak eura standardna je cijena malog tartar bifteka koji se ne miješa pred gostima, u većini restorana u centru Zagrebu. No, tartar biftek u Haustor Hausu za klasu je ukusniji, karakternije začinjen i s konkretnijom teksturom nego kod većeg dijela konkurencije.

5. Pršut San Daniele u Verdeu u Berislavićevoj, 55 kuna

verde1

Novootvoreni Verde u Berislavićevoj ulici, osim što je sjajno i jako moderno uređen, ima i zaista niske cijene hrane. Osim juhe od grahorica za 18 kuna, posebno nam je upala u oči cijena 24 mjeseca starog pršuta San Daniele.

Dakle, pun tanjur tog prilično finog pršuta košta 55 kuna, što jest odlična vrijednost za novac, jer u većini zagrebačkih bistroa i restorana trećerazredni, preslani preteški i pogrešno rezani pršuti koštaju između 60 i 80 kuna. Verdeov pršut, s nešto fine kućne focaccie i čašom bijelog vina, čini elegantan ručak u jako udobnom i ugodnom ambijentu u najstrožem centru grada, za tek kunu dvije više od desetak eura.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.