Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Otvorio se sjajno uređeni Verde u Berislavićevoj. Do kraja godine u planu su još dva lokala

verde-g

Verde je krenuo kao upmarket susjedski kafić u Martićevoj ulici. Originalni Verde, otvoren prije otprilike dvije i pol godine, imao je izvrstan izbor vina na čaše, jedan od prvih Coravina u gradu te solidnu selekciju talijanskih malih jela, od tramezzina s dimljenim lososom preko plata San Danielea i parmezana, do raznih kolača koje su sami pekli.

No, uslijed nekoliko uzastopnih kriza s osobljem, i usluga i ponuda u Martićevoj počeli su se urušavati. Pa su se vlasnici, uspješni profesionalci u marketinškoj industriji, našli pred ozbiljnom odlukom: ili da odustanu ili da poduzmu nešto radikalno kako bi preokrenuli negativne trendove.

verde-burrata
Burrata
Focaccia

Umjesto zatvaranja odlučili su se na širenje, pa su u strogom centru Zagreba, u Berislavićevoj skoro na uglu s Preradovićevom, otvorili još jedan Brunch & Cafe Verde, a cijeli su pogon dali na upravljanje tvrdom ugostiteljskom profesionalcu, barmenu doajenu Vjenceslavu Madiću Kishoniju.

Novi je Verde otvoren početkom prosinca lanjske godine. Izvrsno je uređen, toplo, elegantno i decentno, s dovoljno jakim kolorističkim intervencijama da razbiju eventualnu monotoniju. Riječ je o jednom od najotmjenijih ali i najugodnijih mjesta u centru grada, s cijenama koje su zapravo niže nego u puno banalnije uređenim lokalima.

verde-koktel
Vegan Cup

Uz dobar izbor koktela, poput elektrificirajućeg Vegan Cupa koji se bazira na Pimm’su, Verde nudi solidnu selekciju vina, kolekciju odličnih maltova, kao i neka specifična pića poput artizanskih talijanskih vermuta. 

Verde u Berislavićevoj proširio je i jelovnik, pa je tako uz zaista jako dobar 24-mjesečni San Daniele i kremastu burratu te razne delikatesne sendviče, počeo kuhati i ambiciozne juhe: današnja od grahorica i ječma perfektna je za ovo doba godine, a košta dvadesetak kuna. 

verde-juha1
verde-grisini
Domaći grisini

Lokal u Berislavićevoj već je sada jedan od naših favorita u centru grada (apeliramo da nabave nešto zanimljivih piva), dok se onaj u Martićevoj počeo popravljati. Verde planira do kraja godine otvoriti još dva lokala u centru, jedan u Đorđićevoj s ekstenzivnom ponudom vina, i drugi u prolazu iličkog Nebodera.

verde-sokovi
Verdeovi bio sokovi, suradnja s OPG-om iz okolice Zagreba

Budu li ti novi barovi na razini ovog u Berislavićevoj, Zagreb će dobiti pouzdan i originalan brand elegantniih i prijateljskih brunch cafea.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.