Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Verde je najmoderniji koncept bara dosad otvoren u Zagrebu

verde-bar-cafe-zagreb

Verde, dakle, na čaše prodaje vina Angela Gaje, Oliviera Leflaivea i Pascala Joliveta, što prvi put vidimo u Zagrebu. Verde, nadalje, drži 29 vrsta gina, a izbor planiraju povećati na pedesetak. Uz ginove, naravno, ide i desetak brandova tonika. Selekcija piva obuhvaća uobičajene domaće craftove, plus nekoliko kod nas manje poznatih svjetskih klasika, poput belgijskog Hopusa.

Cijene pića vrlo su korektne. Većina ginova, uključujući Old Tom i Old English, koštaju između 25 i 30 kuna, dok se cijene stranih vina kreću između 24 (Jolivetov sauvignon) i 59 kuna za čašu (toskanski Gaja). Jedino je izbor pjenušavih vina razmjerno slab: šampanjaca na čaše uopće nema, a na listu su se nekako provukli pjenušci u pakovanjima od dva decilitra, kakve pristojni lokali naprosto ne drże.

Izbor pića upotpunjen Coravinom

Nepristojna je i cijena od 57 kuna za čašu rosea Whispering Angel (od kojega je, američka Sugarfina napravila gumene bombone za kojima vlada nevjerojatna potražnja). Miraval u Dežmanu košta 35 kuna.
Načelno odličan izbor pića upotpunjen je Coravinom, gadgetom koji omogućuje točenje vina bez odčepljivanja vina, kroz tanku iglu koja probija čep, Coravin vrlo dugo održava vino u dobrom stanju. Ovo je prvi lokal u Zagrebu u kojemu smo vidjeli da se koristi Coravin nakon što ga je uveo Cheese Bar, uz ispriku unaprijed ako smo nešto propustili.

coravin
Uz sva ova alkoholna pića, Verde samog sebe definira kao Brunch and Caffe. Jedan od tanjura za brunch, Verona, sastoji se od korektnog pršuta, veće fete briea, kruha i soka od naranče. Imaju verziju s lososom, mozzarellom, pripremaju još i niz sendviča, od kojih nam je u oči upao onaj s pečenim paprikama i tikvicama, pa dimljeni losos te desetak kolača. Verde je, definitivno, najmoderniji bar dosad otvoren u Zagrebu. Uz još još ponešto različitih znanja, mogao bi postati i jedan od najboljih. Vidjet ćemo hoće li lokacija u istočnom dijelu Martićeve podržati tako ambiciozno mjesto.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.