Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

U Vinodolu smo jeli prvu mliječnu janjetinu ove godine. Senzacionalna je

janjetina

Janjetinu je najslasnije jesti u prosincu i siječnju. Riječ je mliječnoj janjetini: janjci su teški pet do šest kilograma i imaju apsolutno nevjerojatan okus. Paška zimska mliječna janjetina mesni je ekvivalent kvarnerskim škampima.

Janjetina u Zagreb prvo stiže u Okrugljak, sredinom prosinca. Ove smo godine zbog niza putovanja morali propustiti Okrugljakovu mladu janjetinu, pa smo se u subotu odlučili utješiti Vinodolovom, koja je stigla na meni ovog tjedna.

U subotu je u Vinodolu ručalo par stotina ljudi, pa smo naš komad janjetine rezervirali čim smo sjeli za stol. Vinodolova paška janjetina pokazala se uistinu fenomenalnom. Kožica je bila savršeno hrskava, meso putrasto i jako sočno, s onim specifičnim, distinktivnim okusom otočnih životinja.

Vinodolova mliječna janjetina košta 360 kuna po kilogramu, peče se, naravno, na ražnju i predstavlja jedan je od većih gastronomskih spektakala u Zagrebu početkom godine. Posebno želimo pohvaliti uzorno profesionalnu konobaricu, koja se fenomenalno snalazila u Vinodolovoj subotnjoj gužvi.

aqua-panna-sidebar
naslovnica-vinski-izvjestaj.2019
Naslovnica-ulje-2019-2020

aviation-gin

U Vinodolu smo jeli prvu mliječnu janjetinu ove godine. Senzacionalna je

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min