Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

JELO TJEDNA Bečki u Esplanadi najbolji je Wienerschnitzel u Zagrebu

Kad smo uveli rubriku Jelo tjedna, postavili smo prilično jasne kriterije: mora se raditi o jelu koje je perfektno kao brzi i zasitni ručak, koje nije prekomplicirano i koje ne košta više od 100 kuna. Jelo tjedna treba zadovoljiti kriterije finog lunch breaka.

Sada prvi put kršimo jedan od tih kriterija, onaj cjenovni. Bečki šnicl u Esplanadinom uličnom restoranu Le Bistro košta 130 kuna. No, ovo kršenje kriterija ima smisla.

Prvo, radi se o savršenom Wienerschnitzelu, vjerojatno najboljem u Zagrebu, uzorno  zlatnosmeđe pohanom i hrskavom, s putrastom teletinom bez ijedne žilice, koja ima slatkasti okus po mlijeku.

Drugo, riječ je o kompletnom obroku, jer uz bečki dobijete pjenasti pire od krumpira i malu, vrlo  svježu salatu, koju možete zaliti Belićevim monosortnim uljima. Bistroov će vas bečki, dakle, nahraniti do kraja dana.

Treće, Esplanadin ambijent i servis zaista pružaju specifičnu dodanu vrijednost. I četvrto, Le Bistro se može pohvaliti prilično finim izborom vina na čaše, pa smo uz Wienerschnitzel sasvim prigodno pili odlični Niglov grüner veltliner.

Bečki odrezak nalazi se u zadnjem dijelu Bistroova menija, u poglavlju Klasici, gdje još možete birati između tartar bifteka, tartara od tune, salate Cezar i steaka s lisičarkama.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.