Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Le Mika je jedan od rijetkih restorana u strogom centru Zagreba koji organizira doček Nove godine

le-mika

Skoro svi najpopularniji restorani u najstrožem centru Zagreba zatvaraju se na Badnjak poslije ručka i na Staru godinu poslije ručka. Ni Carpaccio ni Vinodol ne rade 24. i 31. prosinca navečer, nego se odmaraju od herojskih napora za ručak tih blagdanskih dana (Carpaccio je listu rezervacija za Badnjak morao zatvoriti još u rujnu ove godine).

Burgeraj je također otišao na zimski godišnji a Garden slavi Novu godinu na Fuliranju, tako da će se inače preprometna restoranska zona u Teslinoj i Preradovićevoj u ponedjeljak navečer doimati prilično pustom. Jednu od rijetkih iznimaka čini francuski bistro Le Mika, koji je odlučio prirediti novogodišnju večeru.

Le Mika će tako za doček Nove godine servirati svoje najpoznatije favorite poput juhe od luka, boeuf bourguignona i crepe Suzette. Točit će se francuska vina i pjenušci, a cijela večera košta 400 kuna.

Budući da većina zagrebačkih restorana i hotela novogodišnje dočeke organizira kao cjelonoćne partyje s puno jeftinog alkohola i žive ili DJ glazbe, bit će zanimljivo vidjeti kako će na tržištu proći formalna novogodišnja večera u bistrou.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.