Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Centar Zagreba dobiva francuski restoran. Galeterija Le Mika uvodi meni s petnaestak klasičnih jela iz pariških bistroa

le-mika-bourguignon

Popularni francuski kuhar Mika Alix napravio je novi korak u širenju popularne francuske gastronomije Zagrebom. Le Mika je, podsjetimo, krenuo lani kao mala galeterija i creperie u Masarykovoj (galettes su bretonske slane palačinke od heljde) da bi se ove godine preselio u mnogo veći prostor u Teslinoj, odmah kraj Carpaccia. U novom je lokalu gospodin Alix, uz galete i slatke palačinke, počeo kuhati i ponešto klasičnih favorita francuske građanske kuhinje, poput boeuf bourguignona i juhe od luka.

Budući da je publika prilično dobro prihvatila taj iskorak, u Le Miki su odlučili uvesti puni restoranski meni, koji zasad sadrži petnaestak jela. Uz bourguignon i juhu od luka, tu su steak bavette, gusja jetra s portom, pačji confit, losos u sous videu s ratatouilleom, kao i univerzalni elementi bistronomske ponude poput club sandwicha, koji se priprema po uzoru na club sandwich čuvenog pariškog hotela Bristol, i za koji se u Korici naručuje poseban kruh.
Novi jelovnik kreće idući tjedan, a jedini francuski restoran u centru grada nastavit će, naravno, pripremati galette i crepes.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.