Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
aqua-panna-banner
Divider Text

Zagrebački šampioni nižih cijena za 2018. godinu

marinada-kolman

Kult Plave Kamenice upravo provodi anketu za izbor Restorana godine 2018., u kojoj sudjeluje više od pedeset profesionalaca iz restoranske industrije. U konkurenciji su uglavnom jako ambiciozni restorani s odgovarajućim, višim ili jako visokim cijenama.

Međutim, svi oni koji često jedu vani znaju koliko su važni dobri lokali s nižim cijenama. Stoga smo odlučili objaviti urednički izbor zagrebačkih bistroa, konoba i gostionica u kojima se može pristojno ili zaista dobro jesti za mali ili relativno mali novac. U ovom izboru nema burger shopova, pizzeria i roštiljarni, jer je riječ o zasebnim žanrovima.

1. Bistro Vukušić, Slavonska

vukusic-skampi (1)

Pred ovom se gostionicom već godinama povremeno stvaraju redovi, premda se nalazi u prilično ružnom okruženju skladišta i tvorničkih pogona. Tajna Vukušićeva uspjeha jest u velikim porcijama i dobrim cijenama u sva tri ranga ponude: dnevna jela koštaju trideset ili četrdeset kuna, a la carte je svjež, ukusan i nije preskup, a svježa riba, kad je ima, jeftinija je nego na većini drugih mjesta.

2. Ponistra, Remetinečka

ponistra-g

Ponistra je najbolji relativno jeftini riblji restoran u Zagrebu. Sve što ponistra nudi, od male plave ribe za predjelo, preko školjki do divlje bijele ribe, odlična je vrijednost za novac.

3. Marinada, Teslina

marinada-ponuda

Ovaj mali street food dućan s plavom ribom i kozicama spada među najautentičnije lokale s hranom u cijelom gradu. Zanimljivo je da je Marinadu pokrenuo Krešimir Kolman, bivši Ponistrin chef.

4. Šalša, Kostelska

salsa-koljenica

Još jedna od zalogajnica pred kojima se godinama stvaraju gužve. Niske cijene (sva tri dnevna jela koštaju četrdesetak kuna), svježa i uglavnom dobro pripremljena hrana i dobar izbor piva (točeno Zmajsko među ostalim) glavni su Šalšini argumenti.

5. Garden, Preradovićeva

garden-fish-chips

Većina jela u Gardenu košta do 60 kuna. Dosad smo ondje dvaput jeli, i oba puta hrana chefa Marka Palfija bila je vrlo ukusna. No, Garden smo uvrstili na ovu listu i zbog ambijenta. Naime, većina jeftinijih lokala u Zagrebu uređeni su krajnje bazično i siromašno.Garden je, pak, izvrsno, moderno uređeno mjesto s lijepim posuđem i dobro dizajniranim namještajem. Jako je dobro što se u takvom ambijentu može jesti za razmjerno mali novac.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.