Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Sutra u Poreču počinje Istra & Craft Beer Festival. Više od 70 hrvatskih craft piva, Gourmet Stage i premijere Nove Runde i LAB-a

craft-istra2

Iako je poznata po pionirima hrvatskog craft pivarstva, Istra nije poznata po festivalima craft piva. I to će se od sutra zauvijek promijeniti, jer se od 4. do 7. listopada u Poreču održava prvi Istra & Craft Beer Festival.

craft-istra

Na porečkoj rivi točit će se više od 70 piva malih i nezavisnih hrvatskih pivovara. Kod domaćina festivala Istarske pivovare dolaze San Servolo, Bura Brew, Suxo, Pulfer, Mlinarica, Međimurski Lepi Dečki, Varaždinska pivovara, Zmajska pivovara, Pivovara Medvedgrad, Daruvarska pivovara, Varionica, Nova runda, Križevačka pivovara, Lab Split, Primarius i Crafters. Goste festivala čekaju dvije premijere, Nova runda će predstaviti svoje novo pivo F5, a splitski LAB novu tripple IPA-u My name is Jeff.


Festival će se odvijati u tri dijela, Beer & Music, Beer & Gourmet i Beer & Bar. Beer & Music je predstavljanje craft pivara u pop-up pivnici od 5. do 7 listopada, Beer & Gourmet održat će se u vodećim porečkim restoranima Spinnaker, Divino, Sv. Nikola, Fora le Porte i Favola, s menijima posebno kreiranima za pivo i prijateljskim cijenama.

spinnaker-ergovic

Chef Ivan Ergović drži Gourmet Stage u Spinnakeru

Tako će, primjerice, na Gourmet Stageu u Spinnakeru chef Ivan Ergović s timom kuhati stvari poput pivskog tartara s Kona Big Wave pivom i aromatičnu indiviu sa Siera Nevadinom Tropical Torpedo IPA-pom, narančom, San Daniele pršutom, istarskim grana sirom, breskvama i radičom, dok će Divino raditi dagnje na buzari od San Servolova Hefeweizena i Mousse od pivskog slada sa San Servolo Goldom.

Izvan restorana, na rivi će se kraj pop up pivnice na štandovima Mezzino Streeta by Valamar i porečke Burgerije peći burgeri, krumpirići, motati wrapovi i prodavati sva moguća ulična hrana za pivo.

program

Beer & Bar dio festivala nose porečki barovi Parentino, General Lounge, Epoca, Wine Corner i Fuego Wine&Bites s promocijama craft pivovara, dok će se na stage penjati svi od Dogme i Leta 3, preko TBF-a, Hladnog piva i Letu štuke do DJ Dejvida i Big Wavea. Jedan od ljudi iza prvog velikog istarskog craft beer festivala je Jakov Kolega, a pokretač ovakvih festivala u Zadru, Dubrovniku i Zagrebu, a glavni sponzor je Valamar Riviera.

 

ISTRA & CRAFT BEER FESTIVAL

4-7. listopada 2018., Poreč

 

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.