Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Divino na porečkoj rivi ekscentrično je uređeni restoran sa solidnom hranom i dobrim pićima

divino

U četvrtak navečer porečki Divino bio je prepun. Neka je tvrtka ondje organizirala večeru za trideset ili četrdeset ljudi, koji su se nastavili veselo družiti i poslije ponoći. Energija, žamor, zvonki zvuk puno čaša i tanjura, odlično su funkcionirali u ekscentričnom Divinovom interijeru, kojim dominiraju golemi crni venecijanski lusteri i poster s fotografijom prilično implicitnog seksualnog sadržaja.

Hrana je puno konvencionalnija od uređenja, ali nije loša. Dapače, salata od rakovica bila je izvrsna u svojoj čistoći i jednostavnosti, dok je uobičajeno predjelo od srdela na savor i inćuna dobilo dimenziju više zahvaljujući ružičastom papru i grožđicama. Za glavno smo jelo pojeli vrlu dobru škrpinu iz pećnice, s nejednako i neprecizno narezanim povrćem, ali radi se o minornoj pogrešci. Hrana u Divinu znatno je bolja od preopsežnog jelovnika koji igra na kartu kreativne bistronomije, ali je toliko velik da zapravo sugerira površnost.

Izbor vina zaslužuje komplimente: uz široku istarsku selekciju, Divino drži i ponešto uzbudljivih stranih buteljki, uključujući i izvrsni crveni sivi pinot vinarije Ronco Severo, koji se lijepo složio sa škrpinom. Za kraj ove jako ugodne večere koju smo platili oko tisuću kuna, popili smo Delamain Pale and Dry i vrlo suhi rum Nicaragua.

DIVINO
Obala maršala Tita 5, Poreč

HRANA +3/5. AMBIJENT-4/5  POSLUGA +3/5  VINSKA KARTA -4/5
sve kreditne kartice


aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

Divino na porečkoj rivi ekscentrično je uređeni restoran sa solidnom hranom i dobrim pićima

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min