Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Agava je uspješno polożila i drugi no reservations ispit

agava-fuzi (1)

Hrvatska je dovoljno mala da vas svi poznaju kad se bavite bilo kojim specifičnim, osobito javnim poslom. Što među ostalim znači da će restoranski kritičar gotovo neizbježno dobiti bolju hranu i bolji servis, osobito ako rezervira stol. Da bismo to izbjegli, u većinu restorana dolazimo nenajavljeni, a u zadnje vrijeme biramo mrtve sate u restoranskom poslu, dakle termine između četiri i šest popodne, kad u restoranu često nema ni chefa ni vlasnika ni sommeliera.
Zagrebačku Agavu tako smo testirali prije otprilike dva mjeseca, u velikom formatu. Bilo nas je četvero, platili smo više od dvije tisuće kuna, u restoranu nije bilo chefa Belizara Miloša, a hrana je bila izvrsna.
U utorak oko četiri ponovili smo test, u puno manjem formatu. Naručili smo samo tartar od black angusa i fuže sa žumberačkim tartufima. Opet nije bilo ni chefa, ni sommeliera Darka Lugarića, a jela su opet bila prvorazredna, kao i vinski servis. Agava je dvaput u dva mjeseca pokazala da funkcionira savršeno profesionalno, i da ne zavisi o tome tko je trenutno u kuhinji. Ovim stres testom Agava je definitivno potvrdila da spada među svega nekoliko zaista vrhunskih zagrebačkih restorana.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.