Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Gazpacho od jagoda, trešanja i rajčica u restoranu Pod zidom ultimativni je ljetni hit

pod-zidom-gazpacho3

Gazpacho nije samo hladna juha od rajčica. Gazpacho je hladni, osvježavajući format koji se prilagođava mikrosezonama i kojem su jedini zajednički elementi svježina i jak okus sirovog povrća ili voća. Gazpacho od trešanja katalonski je klasik kasnog proljeća, koji se u srpnju pretvara u gazpacho od višanja.

Gazpacho od jagoda potpisno je jelo Daniela Humma, chefa Eleven Park Madisona, najboljeg San Pellegrinova restorana na svijetu za 2017. godinu. Restoran Pod zidom poduzetnog Borne Janeša prvi je u Zagrebu pripremio mikrosezonalni gazpacho.

pod-zidom-gazpacho1

Kraj svibnja i početak lipnja najbolji su dani u godini za trešnje i jagode. Pa je tako Pod zidom odlučio na meni staviti hladnu juhu od jagoda, trešanja i rajčica. Gost u dubokom tanjuru prvo dobije kremastu basu s narezanim trešnjama i jagodama, po kojoj se zatim prelije gusta, ružičastocrvena, mirisna tekućina prepuna aroma i okusa zrelog ljetnog voća.’Riječ je o jako dobrom, najsezonskijem mogućem jelu, koje bi s malo crnog papra i tri kao i vrhunskog octa od sherrya bila apsolutno briljantno. Gazpacho od trešanja, jagoda, rajčica i base trebao bi postati ultimativni ljetni hit zagrebačke restoranske scene.

pod-zidom-gazpacho2
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.