Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Bistro Pod Zidom od sutra uvodi subotnji ručak s kamenicama za 8 kuna

kamenice

U zagrebačkom bistrou Pod Zidom od ove subote uvode novu ponudu, malostonske kamenice po jako prijateljskim cijenama od 8 i 11 kuna. Čiste kamenice prodavat će po osam kuna za komad, a različite varijante s dodacima za 11 kuna po komadu. Kamenice će se prodavati subotom, u vrijeme ručka od 11 do 16 sati. Uz kamenice, Pod Zidom nudi Tomčev pjenušac Millenium na čaše, za 19 kuna. Kamenice su jedan od najboljih, najprirodnijih  predstavnika ulične hrane i dosta je neshvatljivo zašto u Hrvatskoj, gdje su kamenice tradicija, one odavno nisu dio street food kulture. Problem, čini se, nije u tome da ih ljudi ne žele jesti. Na nedavno održanoj Festi od kamenica u Malom Stonu, jednoj od najvažnijh godišnjih manifestacija tog kraja, vidjelo se da se u Dubrovniku i okolici u ovo doba godine pojedu tone kamenica, jer one tamo jesu dio osnovne morske prehrane. Nažalost, na većem dijelu domaćeg tržišta kamenice se još uvijek predstavljaju kao nedostupna, luksuzna hrana jer ih restorani prodaju po cijenama od 20 kuna naviše.

https://www.facebook.com/PodZidom/photos/a.1488072491436649.1073741829.1443354199241812/2085883851655507/?type=3&theater

Neki zagrebački barovi i adventske kućice počeli su s praksom prodavanja kamenica po nešto popularnijim cijenama (Bota Šare, Cheese Bar, Bulldog, My Way..)  ali one nisu bile ni dovoljno jeftine ni dovoljno redovite  da bi ostale dio stalne gradske ponude. Pametna odluka Borne Janeša da u bistrou Pod Zidom u dnevnu ponudu uvrsti ručak sa šest kamenica i pjenušcem za manje od 100 kuna, zasigurno ima komercijalni potencijal. A možda s njom na zagrebačkoj sceni, izuzetno povodljivoj za trendovima, započne i novi trend neformalnih ručkova s kamenicama po pristupačnim cijenama.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.