Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Chef Saša Pribičević predstavio je meni Matsunokija, prvog japanskog restorana na otocima

matsunoki-chef-pribicevic

U fantastičnom ambijentu lošinjske vile Hortenzija, zagrebački chef Saša Pribičević predstavio je prvi jelovnik restorana Matsunoki, koji će se slużbeno otvoriti u lipnju, u five star hotelu BellevueRiječ je o prvom japanskom restoranu na hrvatskim otocima i drugom, uz dubrovački Takenoko, na cijeloj našoj obali. 

Matsunoki se bazira na vrhunskoj jadranskoj ribi pripremljenoj klasičnim japanskim tehnikama. Otoro od tune uzgojene u Kalima (riječ je o tvrtki koja opskrbljuje i čuveni lrestoranski lanac Nobu) bio je zaista briljantan. 

Sashimi od srednje velikog škampa na kremi od manga bio je neodoljivo sladak, dok je pikantna gyoza bila punjena mesom crne slavonske svinje. Tataki od tune pokazao je prednosti vrhunskog proizvoda u različitim formatima, dok je brancin poširan u bananinom listu ostao perfektno sočan. Čips od brancinove koże približio je ovo jelo ozbiljnom gastru. Veselimo se otvaranju Matsunokija (ime znači borove iglice), restorana koji bi mogao značajno unaprijediti jadransku gastronomsku ponudu.

matsunoki-skamp

Sashimi od škampa s mangom

matsunoki-otoro

Otoro od Kali tune

matsunoki-gyoza

Gyoza sa svinjetinom

 

matsunoki-brancin

Brancin u bananinom listu, tahini, yuzu

 

matsunoki-hugel-vino

matsuhoki-sushi

matsunoki-tim

koktel-uremovic

Two Become One, Darko Uremović

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.