Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Bistro Vukušić briljantno je koncipirana zalogajnica koja ujedinjuje menije za 35 kuna s gigantskim zubacima i živim škampima

vukusic-zubatac

Dok nam je ultraljubazni konobar pokazivao impresivnog zubaca većeg od ovala, neki simpatični momci za susjednim stolom jeli su velike šnite musake koje su odlično izgledale i koje koštaju 35 kuna skupa s juhom. Bistro Vukušić, smješten na zagrebačkom Žitnjaku odmah iza punionice Coca Cole, spada među najinteligentnije restoranske koncepte u Hrvatskoj. Vukušić, koji se obraća lokalnim radnicima i službenicima, svoju je ponudu podijelio u tri ranga. Prvi rang, od 30 do 60 kuna, čine meniji za gablece koje ljudi pojedu za tridesetak minuta. U tu grupu jela spadaju čobanci, musake, pileći i pureći filei i slična jela. U drugom cjenovnom rangu nalaze se razni ramsteci i kotleti, lešade i peke. Ta jela koštaju oko osamdeset kuna, s iznimkom bifteka koji je, naravno, znatno skuplji. U trećem su rangu bijele ribe i škampi, kao i zaista svježe sezonske stvari poput divljih šparoga. Vukušić je zapravo jedino mjesto u Zagrebu gdje se rukopis i cijene zalogajnice susreću sa sastojcima plemenite i luksuzne hrvatske gastronomije.

Ručak kod Vukušića počeli smo lijepo prezentiranom i prevelikom salatom od šparoga, te sušenom tunom s rikulom kaparima i grana padanom. Uslijedile su velike, sasvim malo prepečene fete zubaca koje su jako mirisale po moru, s puno gotovo precizno kuhane blitve koje smo zalili maslinovim uljem Mate. Na kraju su nam donijeli elegantno servirane jagode s ploškama crne čokolade s mentom i lijepim listovima svježe mente.  

Izbor vina sasvim je korektan i uključuje pouzdane favorite poput Coronice, Kozlovića i Tomčeva Rosea (koji se, tko zna zašto, na cjeniku zove Tomac Crni). Premda smješten u pomalo neprijateljskom ambijentu hangara, skladišta i tvornica, bistro Kod Vukušića jedno je od najugodnijih iznenađenja na zagrebačkoj restoranskoj pozornici. Srdačno preporučujemo.

KOD VUKUŠIĆA
Slavonska avenija 22D

HRANA +3/5  VINA 3/5  AMBIJENT 3/5   POSLUGA -4/5
kartice Visa, MasterCard, Maestro, Amex

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.